Változatos zenei csemegék a következő napokban

Nőnapon Ganxsta Zolee és a Kartel lép fel a Roncsbárban
Nőnapon Ganxsta Zolee és a Kartel lép fel a Roncsbárban - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – Ezen a héten is számos zenei csemegét kínál Debrecen a bulizni vágyóknak. Mint ahogy azt már megszokhattuk, a nemzetközi nőnap és a még nemzetközibb Zoltán-nap alkalmából március 8-án a Roncsbárban lép színpadra például Ganxsta Zolee és a Kartel.

Március 8., péntek

19 óra: Quimby/ Family Tugedör – Lovarda

Family Tugedör – 1 Quimby koncert, 6 zenekar, 23 ember, 1 család!

A Quimby nemcsak egy egészként jelenít meg hihetetlenül sokszínű zenei univerzumot, hiszen az azt éltető zenészek külön-külön is egyedi hangot képviselnek. Nem csoda, hogy ennyi ötlet nem fér bele egyetlen zenekarba, és szinte mindenkinek van az anyazenekar mellett egy másik „családja”. A Family Tugedör azonban olyan reunió, ahol minden Quimby-érintettségű csapat fellép, összehozva ezzel hat zenekart és huszonhárom zenészt, hogy ezúttal nem külön fellépéseken, hanem egy teljes értékű Quimby-koncert részeként mutassák be ezt a népes famíliát.

A kétórás koncerten megismerhetjük Faszinak a Quimbyvel majd’ egyidős, trógerrock-zenekarát, a Marlboro Man zenekart, Szilárd érzelmesebb oldalát saját neve alatt futó produkciójában, olyan énekesnőkkel kiegészülve, mint Galambos Dorina, Kiss Flóra és Schoblocher Barbara. A kísérleti jazz műfajába kalauzol el bennünket Dódi, a Kárpáti Dódi Priváti Projekttel, míg A Kutya Vacsorája speciális zenei laborjába Livius és Faszi enged betekintést zenésztársaival. A sor legfiatalabbja az Aranyakkord lesz, ami Tibi és Vastag Gábor dalkeltetője, de még Fefe is meglepetéssel készül a közös családi összeröffenésre.

19.30: Alcohol / Stula Rock – Kaptár Klub

A szeptember 8-án megjelent, „Remélem, zavarok” című, 3. nagylemezüket mutatják be.

20.30: A Nyughatatlan – Rock Café (Hajdúszoboszló)

A Nyughatatlan az 50-es évekbeli rock & roll egyik hazai népszerűsítője, valamint Johnny Cash zenéjének és színpadi örökségének magyar tolmácsa. Kilenc év alatt négy lemezt adtak ki, a saját dalaikban érződik a rock & roll szeretete, és minden ritmusjegyben megtalálható a Johnny Cash iránti rajongás. A március 8-i koncerten korai Cash-dalokat, saját szerzeményeket és ro­ckabillyfeldolgozásokat fognak előadni.

Március 9., szombat

19 óra: Junkies 25 – Rock Café (Hajdúszoboszló)

A 25 éves jubileumát ünneplő Junkies zenekar 1994-es alapítása óta igen nagy utat járt be. A gyors budapesti klubsikerek hatására a banda 1995 decemberében jelentette meg első lemezét, ám az igazi áttörést az 1997 nyarán kiadott „Nihil” album jelentette, mely a csapatnak országos népszerűséget hozott. 12 nagylemez, önálló Petőfi Csarnok-koncertek, Sziget Nagyszínpad, aranylemez, telt házas Barba Negra és megannyi hazai, illetve határon túli koncert szegélyezi az utat, amit a zenészek bejártak az elmúlt 25 évben. Pályafutásukon több daluk is előkelő helyen szerepelt a rádiós slágerlistákon, az év legjobb rocklemezének választott, „Mi van veled? Semmi?” című albumukért pedig 2013-ban Fonogram díjban részesültek. A koncerten vendégük a The Trousers.

20 óra: Mayberian Sanskülotts lemezbemutató, Felső Tízezer – Nagyerdei Víztorony

20 óra: Pokolgép – Roncsbár

A zenekar az 1980-as évek elején alakult magyar heavy metal együttes. Nevükhöz köthető az első magyar heavy metal album, az 1986-ban megjelent Totális metál. A Kukovecz Gábor gitáros és Paksi Endre basszusgitáros által alapított zenekar Kalapács József énekessel az évtized második felében a legnépszerűbb heavy metal együttes volt Magyarországon – olvasható a Wikipédián.

20 óra: Napos Oldal – Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár (Hajdúszoboszló)

A koncert vendége Karácsony János (LGT) lesz

Március 10., vasárnap

19 óra: Omega: Tűzvihar – Főnix Csarnok

A zenekar Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockegyüttes; 1962-ben alakult. Az Omega több tekintetben is úttörőnek számít a magyar könnyűzene történetében. 1968-ban elsőként jelent meg önálló albuma Magyarországon.

Március 12., kedd

19.30: Jazzbarátok Köre: Identified Flying Object – Nagyerdei Víztorony

A belga-japán zongorista, Alex Koo és a magyar dobos, Gyárfás Attila duója a pillanatnyi benyomásokra fókuszál, zenéjük alapanyaga a kollektív improvizáció. 2017 májusában a Clever Tree Recordsnál jelent meg első, Galactic Liturgy című albumuk, melynek hanganyagát a New York-i Dolan Studiosban rögzítették.