Válságos állapotban a palesztin sziámi-pár

Válságos állapotban van a palesztin sziámi-pár, akiket kedden vittek a Gázai-övezetből Szaúd-Arábia legjobb kórházába – közölte szerdán a műtétre összeállított orvoscsoport vezetője. A kevesebb mint kéthetes Ritaj és Rittal operációját nem is tudták elkezdeni az orvosok.

A kicsiket szállító csoport engedélyt kapott az izraeli hatóságoktól, hogy elhagyják Gázát, majd Egyiptomban repülőre szálltak, és kedden megérkeztek Rijadba, a szaúdi uralkodó költségén. A műtétet is Abdullah király fedezi, amennyiben az ikrek állapota javul, és el lehet végezni az operációt.

Nézze meg az ikrek képét ide kattintva!

Erre azonban alig van esély – közölte a sziámi párokra specializálódott rijadi Abdulaziz Király Orvosközpont szóvivője. Sami al-Shalan azt mondta, hogy az első vizsgálatok szerint kritikus állapotban vannak a kicsik, ráadásul a beavatkozást bizonytalanná teszi, hogy a mellüknél összenőtt babák szíve közös. “A magzati fejlődés során a két szív eggyé vált, és az egy szív is súlyosan rendellenes. Az orvosok jelenleg úgy vélik, hogy nem lehet a szivet kettéválasztani“- mondta a szóvivő.

A rijadi Abdulaziz Király Orvosközpontban 1990 óta 58 sziámi-párt műtöttek meg, és 25 esetben sikeres volt a szétválasztás.

– Független Hírügynökség –