Valószínûleg mûszaki hiba miatt siklott ki egy vonat a Budapest-Hegyeshalom vonalon

Valószínűleg műszaki hiba miatt siklott ki egy vonat a Budapest-Hegyeshalom vonalon hétfőn este – ezt állapította meg az előzetes vizsgálat.

A MÁV Zrt. kommunikációs igazgatóságának tájékoztatása szerint a teljes vizsgálat lezárultáig sebességkorlátozást vezetnek be az érintett vonalon, ez átlagosan 10 perc menetidõ-növekedést okoz.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, hétfõn este kisiklott egy gyorsvonat Tóvároskert megállónál.

Emiatt az érintett vonalon 20-30 percet késtek a vonatok, sõt, Tatabánya és Tata között az egyik vágányt le kellett zárni. A gyorsvonat egyik kocsijának forgóváza megrongálódott, de a balesetben senki sem sérült meg. Az este megkezdett mûszaki mentést és a pálya helyreállítását kedd hajnalban folytatták a szakemberek.

A közlekedés nem sokkal kedden reggel 9 elõtt indult meg mindkét vágányon. A szakemberek megkezdték a megrongálódott pálya helyreállítását. A munkálatok várhatóan több hétig is eltartanak, hogy a vágányok ismét teljes pályasebességgel járhatók legyenek.

Az elõzetes vizsgálatok szerint a kocsi kilépését annak mûszaki hibája okozhatta. A teljes vizsgálat lezárultáig sebességkorlátozást vezetnek be az érintett vonalon, ez átlagosan 10 perc menetidõ-növekedést okoz a szerelvényeknél.