Valóra vált álom: megváltozott munkaképességű fiatalok látogattak a rendőrségre

Valóra vált álom: megváltozott munkaképességű fiatalok látogattak a rendőrségre
© Fotó: police.hu
Debrecen – A rendőrség tevékenységével ismerkedhetett meg az a három megváltozott munkaképességű fiatal, akiket szerdán egy napon keresztül vendégül látott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya.

A „Neked munka, nekem álom” program lényege, hogy különböző intézmények lehetőséget biztosítanak fogyatékkal élő személyek számára „álmaik munkahelyén”, az ott végzett tevékenységek megismerésére.

A három fiatalt, akiket nagyon érdekel a rendőri munka, Dr. Juhász Zoltán r. alezredes és Mikita Péter c. r. alezredes kalauzolta a nap folyamán.

A rendkívüli nap azzal kezdődött számukra, hogy egy rendőrségi szolgálati gépjármű ment értük a Fehér Bot Alapítvány debreceni székházához, ahonnan a rendőrség Vásáry István utcai objektumába érkeztek. Itt általános tájékoztatást kaptak a rendőrségi szervezet felépítéséről, illetve az egyes szakterületek legfontosabb tevékenységeiről. Itt tekinthették meg a rendőrség rendszeresített kényszerítő eszközeit is.

Ezt követően – az érdeklődésüknek megfelelően – a poligráfos vizsgálat menetéről és pszichológiájáról tudhattak meg információkat, miközben ők is beleülhettek a „hazugságvizsgáló” székbe.

da3Fotó: police.hu

Innen az út a bűnügyi technikai osztályra vezetett, ahol a szolgálati kutyák kiképzéséről, alkalmazásáról, valamint a nyomkeresés és rögzítés tudományával ismerkedhettek meg.

da2Fotó: police.hu

Végül a Debreceni Rendőrkapitányságon tettek látogatást, ahol megtekinthették az előállító helyiséget is. A nap végén a fiatalokat egy rendőrautó vitte vissza az alapítvány székházához.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –