Valóra vált a doktor álma, megnyílt a Bem téri magánklinika

Valóra vált a doktor álma, megnyílt a Bem téri magánklinika
© Fotó: Égerházi Péter
Debrecen – Az ismert plasztikai sebész, dr. Molnár Csaba két évtizede álmodozott arról, hogy egyszer majd egy magánklinikát nyit, azóta viszont csak a Kenézy Kórházban bérelt műtőben végzett plasztikai beavatkozásokat.

Közben a Bem téren vásárolt egy ingatlanrészt, majd ugyanott még hármat, s az ezredforduló táján egy tervdokumentáció is elkészült a jövőbeni rendelőről és műtőről. Ám ez csak terv maradt, mígnem 2012-ben megjelent egy egészségturisztikai pályázat, melynek feltételei teljesen megegyeztek dr. Molnár Csaba elképzeléseivel, így beadta pályázatát, és pár hónap alatt kedvező elbírálást kapott, majd újabb néhány hónap múlva, 2013 májusában a támogatási szerződést is aláírták.

Fotó: Égerházi Péter Fotó: Égerházi Péter ©

A csaknem 770 milliós költségvetéssel – feléből a legmodernebb orvosi berendezéseket szerezték be – megvalósított, a térségben egyedülállóan komplex centrum kivitelezéshez 70 százalékos támogatást kapott. Az ezer négyzetméteres Elite Clinic egészségturisztikai szolgáltató centrum négy szintjén a világszínvonalú műtőblokk, megfigyelő- és orvosi szobák mellett hotelrészleg, szauna, konditerem és jakuzzi biztosítja, hogy a külföldről érkező páciensek ízlésének is megfeleljen. A magánklinika az eddigi 4 dolgozó mellett további 9-nek ad munkát.

HBN-ÉP ​