Válogatott légiósokkal pótolják Kudort és Karnikot

Csáki Viktória és Anna Punko
Csáki Viktória és Anna Punko
Debrecen – A jelenlegi állás szerint öt búcsúzó kézist három pótol a DVSC-TVP-nél.

Hivatalossá vált, amiről hetek óta pletykáltak a városban, a Loki meghatározó alakjai elhagyják a csapatot a szezon végén: a csapatkapitány Kudor Kitti és a házi gólkirály Karnik Szabina Dunaújvárosban folytatja a karrierjét. Rajtuk kívül két szélső, Szilágyi Ágnes, Slakta Petra, illetve a kapus Víg Vivien a fővárosba költözik, s az MTK-nál játszik a következő idénytől.

A jövő szezonnal kapcsolatos játékosmozgásról Ábrók Zsolt, a DVSC ügyvezetője tájékoztatta a sajtó képviselőit a Hódos Imre sportcsarnok VIP-termében hétfőn, ahol kiderült, a távozókat idegenlégiósokkal, illetve egy exdebreceni kézilabdázóval pótolják. Az orosz válogatott és a Rosztov Don 27 éves balkezes átlövője, Anna Punko az egyik szerzemény, míg a másik játékos, egy, az orosz bajnokságban játszó, szintén válogatott, jobbkezes átlövő-irányító. (A hölgy nevét május végéig nem lehet nyilvánosságra hozni a jelenlegi szerződésének egyik pontja miatt.) Lesz egy visszatérő is, a jobbszélső Csáki Viktória metzi, békéscsabai és fehérvári évek után újra Loki-mezt ölt majd magára. A külföldiekkel 1+1, míg Csákival 2 éves szerződést kötöttek. Elhangzott, elképzelhető, hogy egy balszélsőt is igazol a klub, de nagyobb a valószínűsége, hogy ezt a posztot fiatal, saját nevelésű tehetséggel oldják meg. Ábrók kiemelte, a keret kialakításánál figyelembe veszik, hogy 5 légiósnál több ne legyen a csapatban.

Kelendő debreceniek

Ábrók Zsolt elárulta, őt is meglepte, hogy Kudor és Karnik a távozás mellett döntött. – Szerettük volna, ha a jövőben is nálunk játszanak, hosszasan tárgyaltunk, ám a játékosok számára vonzó volt, hogy a nemzetközi kupában szerepelhetnek – fogalmazott a klub első embere, majd hozzátette, mivel a Loki még nem érintett a nemzetközi hadszíntéren, így nagyon nehéz megfelelő kvalitású kézilabdást találni, magyart pedig szinte lehetetlen. – Olyan külföldieket kerestünk, akiknek jó a munkabírásuk és a mentalitásuk, fejlődni akarnak, illetve nemzetközi meccsrutinjuk van, így esett a választásunk Punkóékra.A jövő évi kerettel kapcsolatban Tone Tiselj, a Loki vezetőedzője – akivel a közelmúltban újabb, kétéves szerződést kötött a klubvezetés – a Napló kérdésére elmondta, ha a játékosok ugyanúgy dolgoznak, mint eddig, akkor erős debreceni csapat lehet jövőre, amelyik előrébb léphet a tabellán.

HBN-BN
hirdetés