Sport

2016.09.16. 14:38

DEAC: A csapat változott, a cél nem

Debrecen - Új korszak kezdődött a DEAC kosárlabdacsapatánál, mely gárda az élvonalba vágyik.

Debrecen - Új korszak kezdődött a DEAC kosárlabdacsapatánál, mely gárda az élvonalba vágyik.

– A korábbi edzőpáros, Nagy Ágoston és Barna Donát távozásával véget ért egy korszak a DEAC életében, de az új szakmai stáb nem csak folytatja a munkát, hanem teljes mértékben bele is illik ebbe a közegbe – ezekkel a szavakkal mutatta be Becsky István szakosztályvezető az NB I/B-s kosárlabdacsapat trénerét, Ferenczi Tamást, illetve segítőjét, a cívisvárosban jól ismert Horváth „Pipi” Imrét.

Kicserélődött a csapat

A Debreceni Egyetemen megtartott szezonnyitó sajtótájékoztatón Becsky István kiemelte, komoly vérfrissítésen esett át a DEAC Kamilla Gyógyfürdő, az igazolásoknál figyelembe vették, hogy a játékosoknak legyen debreceni kötődése. A sportvezető bemutatta a média képviselőinek Molnár Andrást, aki anno a Vadkakasok színeiben pattogtatta a labdát, majd 75-szörös válogatottként tért vissza a Hajdúságba. Becsky az utóbbi évek legnagyobb debreceni igazolásának tartja Molnárt.

Fotó: Molnár Péter

Szintén új igazolás a Nyíregyházától érkezett Brane Savic, Kósa Tamás, Lajsz Gergely trió, Farkas Attila (Körmend), Varga Ádám (Tiszaújváros), illetve több utánpótláskorú játékos is a bő keret tagja lesz, így Kozák Márton, Ben-Kane Dávid, Tóth Bence, Gáspár Mátyás és Csomor Péter.

„Vért isznak”

Ferenczi Tamás székfoglalójában elmondta, az általa irányított gárdát becsvágy, küzdőszellem és akarat jellemzi majd, s ha eleinte még nem is, de a bajnokság előrehaladtával a közönségszórakoztató játék elvárás lesz a fiúkkal szemben. Bár kér némi türelmi időt – mert össze kell szoknia a társaságnak –, de a cél az, hogy a bajnokság végén feljusson az A csoportba az alakulat.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja hangsúlyozta, eddig is sokat tettek a versenysport sikeriért, s most is mindenféle hátteret megpróbálnak megadni ahhoz, hogy a DEAC elérje a célkitűzéseit – a többi már a szakosztályon múlik. Az egyetemi vezető hozzátette, feladatuknak érzik a hallgatókat közösséggé formálni, s a DEAC csapatai, így a kosarasok mögé állítani.

Kovács Marianna, a DEAC ügyvezető igazgatója bízik abban, hogy – az elmúlt két idénnyel ellentétben – most megvalósulnak az álmok, és a kosárcsapat valóban feljebb lép egy szintet a szezon végén.

Már bajnoki

Nem kell sokat várni a DEAC Kamilla Gyógyfürdő bajnoki bemutatkozására, az egyetemi gárda a héthetes felkészülés után szeptember 17-én, szombaton játssza első mérkőzését az újonc Nagykőrös vendégeként. A debreceni debütálás jövő hét szombaton lesz, amikor a Nyíregyháza látogat a cívisvárosba.

HBN-BN


A DEAC Kamilla Gyógyfürdő 2016/17-es kerete

Játékosok: Molnár András, Farkas Attila, Brane Savic, Lajsz Gergely, Kósa Tamás, Varga Ádám, Pék Dávid, Kovács Imre, Erdei Ádám, Tóth Péter, Opre Roland, Szarka Dávid, Ben-Kane Dávid, Kozák Márton, Tóth Bence, Gáspár Mátyás, Csomor Péter.

Vezetőedző: Ferenczi Tamás, segédedző: Horváth Imre


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!