Válogató lesz az I. Széchenyi ökölvívó emlékverseny

Budapest – Hosszú évek után először rendeznek hazai válogatótornát a magyar ökölvívóknak, akik az I. Széchenyi István emlékversenyen tehetnek nagy lépést a válogatott első számú helyeinek megszerzéséért.

Kovács László, a férfiak szövetségi kapitánya az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy nagyon régen nem volt ilyen jellegű esemény a magyar bokszban, ám a versenyzői létszám kis emelkedése, illetve a fiatalok bekapcsolása ezt most lehetővé tette.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban pénteken és szombaton sorra kerülő tornára a szakvezető mind a tíz súlycsoportban igyekezett a négy-négy legjobb magyar bokszolót meghívni, így kifejezetten élvezetes meccsekre van kilátás, s több kategóriában is óriási harc várható a győzelemért.

“Azt mondhatom, hogy 56, 60 és 64 kilóban is nagyon érdekes meccsek várhatóak, de a 69 kilogramm is tartogathat izgalmakat. Ez utóbbiban Bacskai Balázs és Káté Gyula is indul, illetve az ob-n második Vadász András is” – sorolta a kapitány azokat a súlycsoportokat, melyekben a legnagyobb csatákat várja.

A szakvezető hangsúlyozta, hogy a Széchenyi emlékverseny nagyon fontos állomás az áprilisi, Samsunban esedékes olimpiai kvalifikációs tornáig vezető úton, ugyanakkor a törökországi indulókról nem csupán a mostani hétvégén látottak alapján határoz majd.

“Több szempontot veszek figyelembe a válogatáskor. Nyilván a mostani teljesítmény is fontos, mint ahogy a már lezajlott versenyeken, például a februári Bocskai emlékversenyen mutatott produkció is. Kiemelt szempont ugyanakkor az is, hogy a samsuni verseny előtt ki milyen formát mutat” – mondta Kovács László, majd megjegyezte, hogy az április 7-én kezdődő olimpiai kvalifikációs viadalra március végén tudja majd megnevezni az indulókat.

A férfiak mellett a péntek-szombati viadalon a nők is szorítóba lépnek, méghozzá abban a három súlycsoportban, amely az olimpia műsorán, s ezáltal a kvalifikációs tornák programjában is szerepel.

A torna nem csupán sport szempontból jelentős, ugyanis ez lesz a Széchenyi Örökség Programsorozat első jelentős eseménye. A programsorozatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány indította el Széchenyi István születésének 225. évfordulója alkalmából.

– MTI –