Vállalná az első osztályú szereplést a DKSE

Debrecen – Ha lesz visszalépés az első osztályban és így nyílik rá lehetőség, akkor – szűkített költségvetéssel – vállalja az NB I-et a DKSE – többek között erről volt szó a napokban megtartott elnökségi ülésen.

A csapat ugyan az utolsó előtti helyen végzett a 2009/2010-es – nemrég befejeződött – férfi kézilabda-pontvadászatban, ám jobbik kiesőként maradhat a legjobbak között, ha egy hely megüresedne. Az ezzel kapcsolatos szándéknyilatkozatot már be is adták a szövetségnek – tudta meg a Napló Oláh Sándortól, a DKSE elnökétől.
Amennyiben az NB I/B-ben indul a csapat, a cél – természetesen – az első osztályba való visszakerülés lesz. Gúnya Péternek és Hímer Zoltánnak lejárt a szerződése, ők távoznak az együttestől, viszont a többieknek élő kontraktusa van a klubbal. – Őket nem kívánjuk elengedni – jelentette ki Oláh Sándor.
A DKSE megyei bajnokságot megnyert második csapata az NB II-ben indul, lehetőséget adva a tehetséges fiataloknak a magasabb osztályban való megmérettetésre. További változás, hogy az eddig utánpótláscsapatokat edző Benyáts Balázs szakmai koordinátorként dolgozik a jövőben; külön csapattal immár nem foglalkozik a szakember.
Az, hogy az élvonalban indulhat-e ősszel a DKSE első csapata, csak június 30-a után dől el, ugyanis addig adhatják le a klubok a nevezéseket a bajnokságra.

Címkék: , ,