Vállalkozók Fóruma: tucatnyi EU-s pályázat nyílik meg májusban

Budapest – Összesen 12 európai uniós kiírásnál kezdődhet meg a kérelmek beadása májusban, a pályázatok az informatika, a turizmus, az épületenergetika, a környezetvédelem, az egészségügy és a pedagógia területén kínálnak támogatást a Vállalkozók Fóruma összesítése szerint.

Tájékoztatásuk szerint a kis- és középvállalkozások számára a 6,5 milliárd forint keretösszegű “Versenyképes vállalatok tevékenységének emelt szintű digitalizálása” pályázat lehet a legérdekesebb. A május 31-én záruló felhívás az ipari termelés és az infokommunikációs technológiák fejlesztése érdekében azokat a vállalkozásokat célozza meg, amelyek mögött legalább két lezárt üzleti év áll, statisztikai állományuk ez alatt minimum 20 fő volt, elmúlt évi értékesítéseik nettó árbevétele pedig elérte a 200 millió forintot – írták.

Kiemelték a “Turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése” pályázatot is, amelyre konzorcium formában, a Magyar Turisztikai Ügynökség bevonásával lehet jelentkezni 2018. november 15-ig. A 21,4 milliárd forintos keretösszegből a pályázók 200 millió és 5 milliárd forint közötti összeget kaphatnak többek között turizmust segítő infrastrukturális fejlesztésekre, marketingtevékenységre vagy akár gyermekbarát környezet kialakítására is – olvasható a közleményben.

Az összesítésben szereplő kiírások közül négyben már megkezdődött a kérelmek befogadása, pénteken pedig újabb két pályázat nyílik meg.

– MTI –