Valentin napra romantikus vacsora egy történetért?

Valentin napra romantikus vacsora egy történetért?
Hajdú-Bihar – Sokan már most repesve várják, mások jó előre rettegnek tőle…

Akik nem rokonszenveznek a február 14-hez kötődő felhajtással – a Valentin nappal –, gyakran érvelnek a azzal, hogy mondvacsinált, nyugatról behurcolt ünnepről van szó. Ez így azonban nem teljesen igaz. Bálint – itáliai ókeresztény vértanú – legendáját ugyanis nálunk is ismerték és tisztelték már a középkorban. Gyógyító erőt tulajdonítottak neki a nyavalya (divatosabb nevén epilepszia) ellen, de magyar szerelmi babonák is kötődtek e naphoz, melyek főleg a fiatal lányoknak adtak férfifogó tanácsokat. Az egyik ilyen szerint, ha kilencmagú almát eszel, és magjait észrevétlenül a kiszemelt férfi zsebébe szórod, garantáltan beléd fog szeretni.

Valentin-nap támogatói azzal érvelnek, nem baj, ha eggyel több csodás ünnep van szerelmünk kimutatására. Félreértés ne essék, ezzel semmi gond, sőt minden alkalomnak örülni kell, mely kicsit kimozdít a hétköznapok berozsdásodott mókuskerekéből.

Amerikában ugyanis a Valentin-nap nem a szerelem, hanem a szeretet ünnepe. Tehát az emberek párjuk mellett családjukról, barátaikról, kollégáikról sem feledkeznek meg. Nem beszélve a jópofa névtelen képeslapokról, melyek aztán könyörtelenül feladják a leckét: vajon kinek jutottunk eszébe? Nálunk ezzel szemben mindjobban elterjed az irigy nézet, hogy február 14-ét elsősorban  a szerelmespároknak találták ki.

Várjuk a történeteiket

Ebben az évben mi is teret szeretnénk  biztosítani mindazoknak, akik ünneplik a szerelmesek napját és  megosztanák velünk megismerkedésük történetét, a kapcsolatukat még inkább felvállalva a Napló hasábjain és a Haon oldalain.

Azon túl, hogy a legtöbb szavazatot kapott pár sztoriját és fotóját közöljük a Naplóban, egy gyertyafényes romantikus vacsorával is szeretnénk hozzájárulni az ünnep hangulatához, természetesen a szerelmesek napján február 14-én.

Várjuk történeteiteket, írjatok, szavazzatok, nyerjetek a Naplóval és a Haon-nal!

HBN

 

INFO

A történeteket a naplo-valentin@haon.hu e-mail címre várjuk!