Választás 2018 – Azok is szavazhatnak, akiknek a lakcímkártyáján a közterület korábbi elnevezése szerepel

Budapest – Azok a választópolgárok is szavazhatnak, akiknek a lakcíme közterület-átnevezés miatt megváltozott, és még nem íratták át az új címüket.

A választási eljárási törvény szerint a választópolgár a lakcímét vagy a személyi azonosítóját igazolja a szavazatszámláló bizottság előtt. Ha a választópolgár lakcímkártyája az adott közterület korábbi elnevezését tartalmazza, a személyi számát tartalmazó hatósági igazolvánnyal igazolhatja magát.

A szavazás napján is nyitva vannak este hét óráig a kormányablakok és az okmányirodák, hogy az országgyűlési választással összefüggésben segítsék a személyazonosságot igazoló okmányok megújítását, kiváltását, cseréjét és pótlását.

Vasárnap kizárólag a lakcímkártya pótlására, a lejárt érvényességű, szavazásra jogosító személyazonosító igazolvány, útlevél, vezetői engedély helyett korábban igényelt és már elkészült okmányok kiadására, valamint ideiglenes személyi azonosító igazolvány kiállítására van lehetőség.

– MTI –


Budapest - Szavazni kizárólag a személyazonosság, valamint a lakcím vagy a személyi azonosító (személyi szám) igazolása után lehet a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson az ország 10 285 szavazókörében reggel 6 és este 7 óra között. A választáson kizárólag személyesen és - a kor...