Választás 2018 – A demokráciáért tüntetnek Budapesten

Akt.:
Választás 2018 – A demokráciáért tüntetnek Budapesten
© Fotó: 24.hu/Marjai János
Budapest – A demokráciáért kezdődött felvonulásos tüntetés a Mi vagyunk a többség Facebook-közösség szervezésében szombat kora este Budapesten.

A múlt szombati tüntetés folytatásaként “2.0 Mi vagyunk a többség – újabb tüntetés a demokráciáért!” címmel meghirdetett demonstráció részvevői az Országháztól, a Kossuth Lajos térről a Szabad sajtó útra vonulnak, ahol majd beszédek hangzanak el.

A szervezők azt írták, hogy a demokráciáért és a sajtószabadságért tüntetnek.

A Fidesz leépítette a jogállamot, “beszántotta a sajtót”, és ennek is köszönhető a kétharmad – tudatták.

Hozzátették, az ellenzéki pártokra is jut feladat, amelyek szintén “sárosak abban, hogy idáig jutottunk”.

Velük együtt kell kiharcolnunk egy új, igazságos és tisztességes választási törvényt és a korrupciós esetek kivizsgálását. “Mi (…) egy rendszert akarunk leváltani, Orbán velejéig korrupt, és végtelenül aljas rendszerét, a NER-t” – fogalmaztak.

A tüntetésen több ellenzéki párt képviselteti magát.

A megjelent szimpatizánsok nemzeti színű, uniós zászlókat és árpádsávos lobogókat, valamint maguk készítette transzparenseket tartanak a magasba.

Amikor a tüntetés eleje a Bajcsy-Zsilinszky úton az Arany János utcához ért, akkor indultak el az utolsók a Kossuth Lajos tértől. A vonuló emberek megtöltik az Alkotmány utcát és a Bajcsy-Zsilinszky utat.

– MTI –


A Facebookon meghirdetett, ellenzéki pártok részvételével tartott demonstráció Budapesten, az Operaháznál az Andrássy úton 2018. április 14-én. A résztvevők az Operaháztól vonulnak a Kossuth térre.
Budapest - Új, "tisztességes" választásért, valamint az ellenzék összefogásáért és közös jelöltállításáért demonstráltak szombaton Budapesten. A "Mi vagyunk a többség! - Tüntetés a demokráciáért" címmel szervezett tüntetésen a felszólalók az Országház előtt a demokraták összefogását és egységet s...