Választás 2014 – Harrach: támogatást a gyermekért kell adni

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Sean Gallup/Getty Images
Polgár, 2014. február 12., szerda (MTI) – Támogatást a gyermekért és nem a gyermekből élőknek kell adni – jelentette ki a KDNP parlamenti frakciójának vezetője szerdán a Hajdú-Bihar megyei Polgáron.

Harrach Péter a helyi művelődési központban rendezett rezsifórumon védelmébe vette a közmunkaprogramot, amely – mint kifejtette -, öntudatot ad a benne résztvevőknek, a gyerekeknek pedig példát, hogy dolgoznak és nem segélyért állnak sorba a szüleik.

Az új családtámogatási rendszerről szólva kiemelte a házasság és a család fontosságát. Olyan társadalomra van szükség, amely a munkára épül és amelyben szeretik a gyerekeket – mondta Harrach Péter hozzátéve, hogy ezt szolgálják az adóból a gyerekek után visszaigényelhető támogatások.

Külön kiemelte, hogy a kiskeresetűek a járulékokból és leírhatják a kedvezményt, így esetükben a bruttó jövedelem nettó bért jelent.

Harrach Péter figyelmezette mintegy 200 fős hallgatóságát, hogy a rezsicsökkentést több irányból támadják: a baloldal mellett Brüsszel és a külföldi cégek is mindent megtesznek ellene. A kormány ugyanakkor elszánt a rezsicsökkentés folytatásában, s ehhez kéri a választók felhatalmazását áprilisban – tette hozzá.

A kormánypárti politikus a paksi erőmű bővítésével kapcsolatban kijelentette: a bővítésnek nincs biztonsági kockázata, és “alaposan előkészített, szakmai döntés született” az ügyben.

“Az oroszok a legjobbak ebben, s Oroszország nem a Szovjetunió” – mondta Harrach Péter, aki szerint a paksi nukleáris energia olcsóbb, mint az alternatív megoldások, s hosszabb távon biztosítja a rezsicsökkentés fenntartását.

– MTI –