Választás 2010: Súlyosabb büntetés, élhetőbb vidék

Választás 2010: Súlyosabb büntetés, élhetőbb vidék
Debrecen. A politikus szó mára a gazember szinonímája lett: az általuk elkövetett bűncselekményekért dulpla büntetésnek kell járnia – jelentette ki Kulcsár Gábor országgyűlési képviselőjelölt, a Jobbik rendvédelmi és gazdasági programját ismertető szerdai sajtótájékoztatón.

Általánosságban is az elrettentő erejű büntetések szükségességét hangsúlyozta, beleértve a legsúlyosabbat, a halálbüntetést. Át kell világítani a rendőrséget és az ügyészséget (főleg a magasabb posztokon); csökkenteni előbbi „vízfejét” és ezzel együtt több rendőrt vezényelni az utcákra a közbiztonság javításááért – sorolta Kulcsár Gábor. A vidék élhetőségét csendőrök folyamatos jelenlétével lehetne javítani, akik kis területen, azt igen jól ismerve dolgoznának.

– Ökonacionális nemzetgazdaságot szeretnénk megvalósítani, a Kárpát-medencét tekintve egységes gazdasági övezetnek – mondta Kulcsár Gergely országgyűlési képviselőjelölt. Az állami vagyon védelmét, egyszerűsített és ésszerű adó- és járulékpolitikát, a hazai kis- és középvállalkozások segítését említette a legfontosabbak között. A feldolgozó- és élelmiszeripar, illetve a mezőgazdaság feltámasztásának szükségességét hangúlyozta, hozzátéve, hogy ezek a szakképzetlen munkaerőt is foglalkoztatnák.

HBN