Választás 2010: MDF: A sötét jövő elkezdődött

Az MDF szerint veszélybe került a demokrácia, ha bebizonyosodik: hiteles az a hangfelvétel, amelyen Kubatov Gábor a Fidesz pártigazgatója beszél a párt adatbázisáról.

Meglátásuk szerint ebben az esetben a “sötét jövő” elkezdődött. A Demokrata Fórum azt javasolja, hogy igazságügyi hangszakértő vizsgálja meg a felvételt.

Az MDF szerda délutáni közleményében leszögezi, hogy fenntartásokkal kezel minden, a világhálón megjelent információt, ezért azt javasolják, hogy igazságügyi hangszakértő vizsgálja meg a Kubatov Gábor beszédéről kiszivárgott felvételt. A nyilvánosságra került felvételen a pártigazgató” titkos és törvénytelen adatbázisokról beszél”, mindenkiről tudják, ki támogatja és ki nem támogatja a Fideszt.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője közleményében azt írja, ha a felvételen hallható mondatok valóban elhangzottak a Fidesz pártigazgatójának szájából, akkor minden túlzás nélkül lehet állítani, hogy veszélybe került a demokrácia. Szerintük ha a felvétel valódi, akkor “a sötét jövő elkezdődött”, a Fidesz állampárti, törvénytelen módszerekkel szabályos leltárt vezet minden magyar választópolgárról.

A párt szerint ebben az esetben beigazolódik gyanújuk: a Fidesz az ajánlószelvény-gyűjtést is törvénytelen adatbázis építésére használta fel. Ezért azt kérdezik a legnagyobb ellenzéki pártról, hogy mikor vallják be: “a különféle aláírásgyűjtések, a kétmillió kopogtatócédula mint azt a célt szolgálták, hogy bővítsék a választókról készült leltárukat”.

– Független Hírügynökség –