Választás 2010: FIDESZ KAMPÁNYZÁRÓ – Orbán: Április 11. a történelem ritka pillanata

A Fidesz elnöke pártja csütörtöki kampányzáró rendezvényén azt mondta: az országon a sor, hogy elsöprő hangerővel kimondja, az elmúlt 8 évben rossz úton járt az ország.

Szerinte az ítéletet olyan hangerővel kell kimondani, hogy azt az egész világ meghallja, ahogyan meghallotta annak idején, 1848-ban, 1956-ban és 1990-ben is a világ. Mint fogalmazott, a történelem csak akkor tud segíteni, ha mindenki megteszi a maga dolgát.

A Fidesz elnöke szerint most vasárnap minden eldől. Eldől, hogy továbbra is egy következmények nélküli ország lesz-e Magyarország, hogy lesznek-e közös nemzeti ügyek, hogy továbbra is szégyenteljes lesz-e magyarnak lenni, vagy hogy a gyerekeink büszkék lesznek-e ránk.

Orbán Viktor elmondta: elsöprő hangerővel kell kimondani, hogy az emberek soha többé nem akarnak ilyen rossz kormányzást, mint az elmúlt 8 évben. A fiataloknak ki kell mondaniuk, hogy nem akarnak olyan politikát, ami elüldözi őket az országból, a nyugdíjasoknak, hogy nem akarnak olyan politikát, ami tönkreteszi az időskori biztonságot, a vállalkozóknak, hogy nem akarnak vállalkozás-ellenes intézkedéseket, a családoknak, hogy elegük van a család- és gyermekellenes politikából, a budapestieknek a botrányokból és lopásokból, a gazdáknak pedig a vidék tönkretételéből.

A Fidesz elnöke szerint egy országot nem érhet nagyobb szégyen, mint ha alkalmat kap saját büszkeségének visszaszerzésére és a talpraállásra, akkor elszalasztja azt. Orbán Viktor hangsúlyozta: “ha nem leszünk elegen, akkor a nagy lehetőség elveszik.” Az ellenzéki politikus az ítélet napjának nevezte április 11-ét és ahogy fogalmazott: “nagy dolgok vannak készülőben.”

– Független Hírügynökség –További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek