Választás 2010: Céljuk a kiábrándultak aktivizálása

Választás 2010: Céljuk a kiábrándultak aktivizálása
Mindenki változást vár, de a nagy többség nem tudja kire szavazzon. Mi ezeknek, a mai politikából kiábrándult embereknek kínálunk választási lehetőséget.

Új arcokat, új hozzáállást – mondta a népszavazási kezdeményezéséről ismertté vált Seres Mária, a Civil Mozgalom elönke hétfői, Debrecenben tartott sajtótájékoztatóján, ahol bemutatta a mozgalom megyénkben induló egyéni országgyűlési képviselő jelöltjeit is.

 – Az egyik legnagyobb gond a Parlamentben az, hogy a választók nem tudják ellenőrizni képviselőik munkáját. Ezért szeretnénk az egyik első lépésként elérni, hogy a képviselők visszahívhatók legyenek – hangsúlyozta. Megemlítette legnagyobb nehézségeik jelenleg abból adódnak, hogy már csak hat hét áll rendelkezésükre az ajánlószelvények összegyűjtésére, s – szavai szerint – alaposan kidolgozott 90 oldalas programjuk megismertetésére. – Célunk, az emberek cselekvésre ösztönözése, hogy tétlen szemlélődőből aktív cselevővé váljanak – emelte ki Seres Mária.

 

Jelöltek választókerületi sorrenben
Választókerületenként sorrendben: Hunyadi László (nyugdíjas gépészmérnök), Mórucz Szilvia (vállalkozó), Tömöri Barbara (vállalkozó), Pilka János (területi képviselő), Venyige Sándor (vállalkozó), Papp Ferenc (tolmács), Kis Klára (szerkesztő-riporter), Eszenyi Sándor (vállalkozó), Végső Tünde (tanár)