Választás 2010: A Jobbik meghirdette a teljes elszámoltatás programját

A Jobbik 11 pontból álló elszámoltatási programot hirdetett szerdán az MSZP székháza előtt.

A párt egyebek mellett az autópálya-építések, a fővárosi parkolási társaságok, a budapesti ingatlaneladások, valamint az Ikarus privatizációja körüli ügyeket vizsgálná. A Jobbik ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Hegyvidék Bevásárlóközpont eladásának körülményei miatt.

A Jobbik “színvak” lesz az elszámoltatásban, vagyis nem fogja nézni, hogy mely pártot érinti – mondta szerdán Vona Gábor. A Jobbik elnöke szerint a korrupciós ügyek feltárása mellett olyan jogi környezetre van szükség, amely ezt a jövőben megakadályozza.

A Jobbik a Margit híd felújításának, a Megyeri híd építésének és a pátyi golffalu beruházásának körülményeit vizsgálná – mondta szerdán a Jobbik Rendvédelmi Kabinetjének elnöke. Volner János hozzátette: az Orbán-kormány idején privatizált 12 állami gazdaság, a budapesti ingatlanok áron aluli eladása, az Eclipse-nél felmerült adócsalás gyanúja, valamint az Ikarus és a Videoton magánkézbe adása is szerepel azon a listán, amelynek körülményeit ellenőriztetné a párt. Áttekintenék a MÁV-Cargo privatizációját, a fővárosi parkolási társaságok és a Gripen-beszerzések ügyét is. A Jobbik valamennyi autópálya és híd építésének körülményeit és szerződéseit is felülvizsgálná – tette hozzá Volner János.

A Jobbik szerdán a Pokorni Zoltán aláírásával eladott XII. kerületi Hegyvidék Bevásárlóközpont ügyében tett rendőrségi feljelentést, ismeretlen tettes ellen – jelentette be szerdán Novák Előd, a párt alelnöke.

– Független Hírügynökség –