Választás 2010 – Munka és jólét együtt jár

Választás 2010 – Munka és jólét együtt jár
Debrecen. Szociális biztonság nincsen stabil gazdaság és bővülő munkahelyek nélkül – jelentette ki dr. Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltje a párt szerdai sajtótájékoztatóján. A szociálpolitika nem egyenlő a segélyezéssel – hangsúlyozta.

– A mostani nyugdíjrendszer sok szempontból igazságtalan. Rugalmassá kell tenni, a gyermekneveléssel töltött éveket be kell számítani; a nyugdíjak reálértékét pedig az idősek fogyasztási szokásainak figyelembevételével lehet megőrizni. Újra támogatni kell a fiatalok lakáshoz jutását, és a gyermeknevelést is, bővíteni a bölcsődei és óvodai férőhelyeket.

Mindezek forrását a gazdaság talpraállítása teremtheti meg, melynek kiemelt eleme 1 millió munkahely létesítése a következő 10 évben.

– A munkaerő igényes ágazatok (építőipar, mezőgazdaság, turizmus) fejlesztése kerül a központba – hangsúlyozta Halász János, hozzátéve, hogy a fiatal diplomások elhelyezkedésének segítésére a kutatás-fejlesztés elemeit a kis- és középvállalkozásokba is be akarják vonni. Mérsékelnék a körbetartozásokat, egyszerűsítenék az adminisztrációs terheket; utóbbi jelentős költségmegtakarítással is járna, a felszabaduló pénzt pedig a vállalkozások visszaforgathatnák a gazdálkodásba.

HBN