Választás 2010 – Fidesz: túl az egymillió ajánlószelvényen

Meghaladta az egymilliót a Fidesz által összegyûjtött ajánlószelvények száma – jelentette be a párt operatív igazgatója vasárnap Budapesten.

Nyitrai Zsolt megismételte, hogy a cél továbbra is a kétmillió kopogtatócédula összegyûjtése, amely meglátásuk szerint reális is. Azt is elmondta, hogy az ország szinte minden területén hallottak visszaélésekrõl, a szükséges lépéseket pedig megtették.

1 millió 150 ezer ajánlószelvényt gyûjtött össze eddig a Fidesz-KDNP – mondta Nyitrai Zsolt. Legalábbis ez az a mennyiség, amely már a képviselõ-jelölteknél van. A gyûjtés a százezer önkéntes segítségével továbbra is folytatódik, a cél a kétmillió ajánlószelvény – mondta. A politikus szerint az eddigieket figyelembe véve ez reális cél.

Nyitrai Zsolt kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy szerte az országból kaptak bejelentéseket “álfideszeskrõl“, azaz olyanokról, akik az embereket megtévesztve a Fidesz nevében gyûjtik az ajánlószelvényeket. Minden ilyen eset után megtették a szükséges jogi lépéseket, hiszen a Büntetõ Törvénykönyv ezt szankcionálja. A politikus emlékeztetett rá, hogy már az ajánlószelvények postázása elõtt volt információjuk ilyen készülõdésrõl, ezért látták el önkénteseiket megbízólevéllel és igazolvánnyal.

A fideszes politikus a gyûjtés eddigi tapasztalatit összegezve azt mondta, hogy nagyon komoly igény van a változásra. Úgy látják, hogy az embereknek elegük van a kormányzati “szerencsétlenkedésbõl”.