VÁLASZTÁS 2010 – Civil Mozgalom: Sok erőt kívánnak a Fidesznek, hogy képesek legyenk megfelelni az elvárásoknak

“Őszintén szurkolok az új kormánynak, hogy olyan intézkedéseket hozzon, ami mindenkinek jó” – mondta Seres Mária, a Civil Mozgalom elnöke vasárnap éjszaka.

A legkisebb párt, amely a nem hivatalos eredmények szerint 0,9 százalékot ért el, mostantól az önkormányzati választásokra készül. Seres Mária sok erőt kívánt a Fidesznek, hogy képesek legyenek megfelelni a nem kis elvárásoknak.

Seres Mária azt mondta: “Mi mindenképpen nyertünk, mert nem százalékokban gondolkodunk.” Hozzátette: számukra azért volt fontos ez a nap, mert lehetőség volt arra, hogy megkérje azokat, akik szeretnének velük dolgozni, keressék a kapcsolatot velük. Nagyon sok emberre van szükség ugyanis ahhoz, hogy az önkormányzati választásokon már ne lehessen kikerülni a Civil Mozgalmat.

A mozgalom vezetője azt is elmondta: nekik nem volt pénzük a kampányra, de eddig sem a pénz működtette a mozgalmat, és ezután sem az fogja. Ennek a szervezetnek egészen másképpen kell felépülnie, mint az összes többinek. Ha ezt ugyanúgy mint eddig, tisztán, lelkesen meg tudják tartani, akkor szerinte megvan az esély, hogy ha a társadalom esetleg kiábrándul egy újabb pártból vagy pártokból, akkor lesz valaki, aki akkorra már jelentős erővé növi ki magát, és lehet rá komolyan számítani.

Ebből akár nemzetközi botrány is lehet – így reagált a kampánycsend körüli bizonytalanságra Seres Mária. A Civil Mozgalom vezetője szerint az illetékeseknek számolni kellett volna azzal, hogy az átjelentkezőknek kijelölt szavazóhelyiségekben mekkora lesz a tömeg. Ennek alapján előre kellett volna intézkedni, például plusz fülkék beállításával. A legújabb párt elnöke azon sem csodálkozna, ha több szervezet megtámadná ezt a választási eredményt.

– Független HÍrügynökség –