Választás 2010 – Bokros visszalépéssel fenyegette meg Dávid Ibolyát – Index

Választás 2010 – Bokros visszalépéssel fenyegette meg Dávid Ibolyát – Index
Az MDF miniszterelnök-jelöltje külföldről hazaüzenve köremailben tudatta a párt vezetőivel, hogy visszalép, ha nem tudnak úrrá lenni a szervezetben uralkodó káoszon.

Bokros Lajosnak elege lett abból, hogy az MDF-fel kapcsolatban a választási program helyett csak a belső csatározások kerülnek bele a hírekbe. A pártvezetés statáriumot hirdet, nem lesz magánvélemény – írja az Index szerdán.

A Brüsszelben tartózkodó Bokros Lajos kedden emailban visszalépéssel fenyegette meg az MDF vezetőit.

Az Index információi szerint a párt miniszterelnök-jelöltje a hozzáérkező hírek alapján úgy ítélte meg, hogy az SZDSZ-szel tervezett választási megállapodás előkészületei káoszba torkolltak. Bokrosnak elege lett abból, hogy az általa készített és hirdetett választási programról szóló híradások elvesznek a párt belső vitáit, és harcait tárgyaló cikkek mellett.
Az Index úgy tudja, hogy Bokros fenyegetőzésére a pártvezetés azonnal reagált, és drákói szigort ígérő tervekkel meggyőzték a volt pénzügyminisztert, hogy álljon el a lemondástól.

Dávid Ibolyáék megígérték Bokrosnak, hogy a szombatra tervezett országos választmányi ülésen gyakorlatilag statáriumot hirdetnek. Az index forrásai szerint az elgondolás lényegében az Orbán Viktor által elrendelt nyilatkozatstophoz fog hasonlítani. Ahogy a Fideszben, a jövő héttől az MDF-ben sem lehet összevissza, adott esetben a párt álláspontjával ellentétes nyilatkozatokat tenni.