Válasz nincs

Szolnok, 2016. január 29. A Szolnoki Járásbíróság folyosóján 2016. január 29-én anyja átöleli fiát, akit azzal gyanúsítanak, hogy barátnőjével megölte a lány édesanyját Zagyvarékason. A Szolnoki Járásbíróság elrendelte az emberöléssel gyanúsított 14 éves lány és 16 éves fiú előzetes letartóztatását.
Szolnok, 2016. január 29. A Szolnoki Járásbíróság folyosóján 2016. január 29-én anyja átöleli fiát, akit azzal gyanúsítanak, hogy barátnőjével megölte a lány édesanyját Zagyvarékason. A Szolnoki Járásbíróság elrendelte az emberöléssel gyanúsított 14 éves lány és 16 éves fiú előzetes letartóztatását. - © MTI Fotó: Bugány János
Amikor azt halljuk, hogy egy drog és/vagy alkoholmámorban a józan eszét teljesen elveszítő, azaz beszámíthatatlan felnőtt a vita hevében megszúrja, netán meg is öli a saját édesanyját, nagyon megdöbbenünk. Kenyeres Ilona írása.

Az első reakciónk az – mintegy önkéntelenül is mentséget keresve számára –, hogy valószínűleg pillanatnyi elmezavarában tett ilyet az illető, a második pedig, hogy erre a cselekedetre nem lehet semmilyen enyhítő körülményt felhozni, és elfogadni. Mert az ilyen nem ember! Ám van ennél borzalmasabb is… Mégpedig az, ha egy szép, jól nevelt, anyagilag sem nélkülöző, 14 éves kislány közel száz késszúrással, 16 éves barátja segédletével megöli a saját édesanyját. Márpedig, a gyanú szerint, Zagyvarékason ez történt a napokban. Megnéztem a kislány fényképeit legnagyobb közösségi oldalunkon. Olyan volt, mint bármelyik korosztályabeli kislány. Igaz, a szó szoros értelmében már nem volt kislány, mint sajnos, a szintén vele egykorúak egy része. Éppen az volt, amit 59 éves édesanyja nagyon nehezményezett, hogy a gyerekének már barátja volt, aki ráadásul még ott is akart aludni a házukban. Egyébként az édesanya maga is fent van (volt) a már említett közösségi oldalon, ahol több fényképet is megosztott szeme fényéről, akit többen úgy jellemeztek, hogy „gyönyörű kislány.” „Igazán büszke lehetsz rá!” – írta egyik ismerős az édesanyának. Ő pedig ezt válaszolta: „Szeretem nagyon, és büszke is vagyok rá!” A többit tudjuk… Nem nehéz kiszámítani: 45 évesen hozta a világra az édesanya a kislányt, akinek két féltestvére is volt a képek tanúsága szerint. Azt is lehet tudni, hogy imádott édesapja pár éve hirtelen meghalt, s ezt a mai napig sem tudta feldolgozni a lány, pedig szakember segítségét is kérték. A tettére azonban ez sem lehet magyarázat. Egyáltalán: meg lehet magyarázni vajon egy ilyen cselekedetet? Lehet erre más mentséget találni, mint azt, hogy aki ilyet tesz, annak sajnos megbomlott az elméje? Van-e olyan pszichológus/pszichiáter, aki tökéletes diagnózist tudna felállítani erre az esetre? Szerintem nincs… Mint ahogy arra sincs, ami a közelmúltban egy jó nevű debreceni középiskolában történt: két diákjuk – egy fiú és egy kislány, akik együtt jártak –, öngyilkos lett. A fiú novemberben, a lány két hónapra rá. Ők nem mást, saját magukat ölték meg. Miért?

– Kenyeres Ilona –


Elfogták a zagyvarékasi emberölés gyanúsítottjait
Budapest – A rendőrök azonosították, elfogták és előállították a kedden Zagyvarékason történt emberölés gyanúsítottjait, az áldozat lányát és annak barátját – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján szerdán.
További hírek a Magyarország kategóriából