Több intézményt is érint a polgári gázszivárgás

Akt.:
Polgár – Gázszivárgás miatt riasztották a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltókat, valamint a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelmi mobil labort Polgárra kedden reggel. A település központjában élők hajnalban már érezték az erős gázszagot, amit azonnal jeleztek.


Frissítés:

Megszüntették a gázszivárgást Polgáron
Polgár, 2015. február 24., kedd (MTI) – Megszüntették a gázszivárgást a hajdú-bihari Polgáron, miután a szakemberek kedd délelőtt megtalálták a szivárgás helyét – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).


Kiderült, hogy az aszfalt repedésein keresztül földgáz szivárog a Kiss Ernő és a Zólyom utca kereszteződésénél, valószínűleg csőtörés következtében. A szivárgás elhárításán a gázszolgáltató szakemberei már dolgoznak, három munkagödröt ástak, hogy megtalálják a sérült csőszakaszt, egyúttal azt is lássák, a gáz vajon milyen mértékben került és rekedhetett bele más csatornahálózatba, alvezetékbe. A helyszínt a tűzoltók két vízpajzzsal és egy vízsugárral biztosítják e percekben is.

A közelben lévő általános iskolát, gimnáziumot és kormányhivatalt összesen 538 embernek kellett elhagyni (illetve reggel már nem is kezdtek azokban) a szivárgás megszüntetéséig. Az általános iskolások egy másik iskolában, a gimisek a művelődési ház színháztermébe, a kormányhivatal dolgozói pedig a polgármesteri hivatalban rendezkedtek be ideiglenesen. Tóth József, Polgár vezetője kiemelte, a váratlan helyzet elhárításán profin működött együtt a rendőrség, a katasztrófavédelem és a gázszolgáltató. – Jómagam fél 7-kor kaptam a jelzést, azonnal a helyszínre siettem, így az iskola- és óvodakezdésre már megvolt az alternatíva, hová menjenek a tanulók, pedagógusok és a kormányhivatal dolgozói. A környéken élő lakosokkal együtt közel 700-an mozdultak meg arra az időre, amíg biztonságosan vissza nem lehet térni az intézményekbe, s a néhány közeli lakásba – mondta a polgármester.

A szakemberek stabil helyzetet teremtettek, bíznak abban, hogy a munkálatok is befejeződnek a nap végére – tette hozzá a polgármester.

HBNTovábbi hírek a Magyarország kategóriából