Vakon megbízunk az autószervizekben

Vakon megbízunk az autószervizekben
© Fotó: Pixabay
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Kiment a divatból a bontott alkatrész; népszerűek a kisebb műhelyek.

A magyar autósok 98 százaléka elégedett a szervizével, amelynek megválasztásánál nem az ár, hanem a megbízhatóság és a gyorsaság a legfontosabb szempont – derült ki a Bárdi Autó országos, reprezentatív kutatásából.

Ha egyszer bevált…

Az autósok több mint kétharmada kisebb, bevált műhelyekben javíttatta a négykerekűt. A bontott alkatrészek azonban már azok körében sem népszerűek, akik maguk gondoskodnak a kellékek beszerzéséről. A Trend International által készített országos, régióra, településtípusra és a háztartás nagyságára is reprezentatív közvélemény-kutatás szerint az autósok többsége egy fajta szervizbe viszi az autóját, ami jellemzően kisebb magánszerviz, és ezen belül is vélhetően ugyanabba a szervizbe jár évek óta.

Bizalom és ár

Ennek az egyik nyilvánvaló oka a bizalom: kétharmaduk teljes mértékben elégedett azzal a szervizzel, ahová rendszeresen viszi az autóját, és összességében 98 százalékuk adott 4-es vagy 5-ös osztályzatot bejáratott szervizének. Az autósok a kisebb magánszervizeket részesítik előnyben, a megkérdezettek 57 százaléka szerint a szerviz megbízhatósága a legfontosabb szempont a kiválasztásban. Emellett az ár játssza a második legfontosabb szerepet, a jó árat a válaszadók fele tartja jelentősnek, mintegy harmaduknál a gyorsaság és a szakértelem volt kiemelten fontos. A szerviz közelsége is meghatározó tényező. Az ismertséget, mint választási szempontot a válaszadók csupán nyolc százaléka emelte ki. Ugyanakkor tarolnak az utángyártott alkatrészek.

HBN


Budapest - A kampány elindítása érzékelhető elmozdulást jelentett a legális szervizek irányába. A személyautók augusztusi forgalomba helyezési eredményei azt mutatják, hogy immár trendszerűen a piac meghaladja várakozásaikat, ennek megfelelően a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) a követk...