Vakmerő macskát mentettek a nánási tűzoltók

A kép illusztráció
A kép illusztráció - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – Telefonoszlopra mászott, és jól ottragadt, a lánglovagoknak kellett lehozni. Ügyeleti hírek keddről.

Leégett ételhez riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat tegnap délelőtt Debrecenben, egy Füredi úti lakáshoz. A tűzoltók átszellőztették az épületet és az utómunkálatokat végezték el. Az eset során nem sérült meg senki – tájékoztatott Papp-Kunkli Nóra, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Debrecenben, az Erdei Ferenc utcában egy tíz négyzetméteres melléképület gyulladt ki kedden kora délután. Az épület teljes terjedelmében lángolt. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet.

Közel húsz méteres fenyőfa veszélyesen megdőlt tegnap délután Bagamér és Vámospércs közötti úton. A fa veszélyeztette a közúti forgalmat. A létavértesi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel a fenyőt eltávolították.

Hajdúnánáson, a Tiszavasvári úton fa telefonoszlopról egy macska nem tudott lejönni, ezért riasztották a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat. Az egység dugólétra segítségével a macskát lementették.

A debreceni Szabó Kálmán utcában egy faág veszélyeztette a gyalogosforgalmat, ezért a megyeszékhely hivatásos tűzoltói kézi erővel eltávolították a faágat.

Rendőri feladatok számokban

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 4 személyt fogott el, akik közül 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 2 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 11 személyt állítottak elő, köztük 2 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt.