Vagyonvédelmi programot indított a hajdú-bihari rendőrség

Vagyonvédelmi programot indított a hajdú-bihari rendőrség
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – Több településen is bűnmegelőzési előadásokat tart a rendőrség Hajdú-Bihar megyében.

Az Európai Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját, ez a nap azóta is számos országban – 1993. óta Magyarországon is – az áldozatok napja. Ezért a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya február hónapban az alkalmi és trükkös lopások, illetve a lakásbetörések megelőzése, az áldozattá válás elkerülése érdekében programsorozatot indított.

A kezdeményezés célja, hogy minél szélesebb körben ismertté váljanak a tulajdonosokat segítő, vagyonvédelmi, bűnmegelőzési információk. A bűnmegelőzési szakemberek 2018 februárjában több településen tartanak tanácsadást, fórumokat.

Nádudvaron a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadója, Karácsony Béla rendőr százados és Vezendi Jánosné rendőr alezredes a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa hasznos információkat tartalmazó előadással és különböző bűnmegelőzési információt tartalmazó kiadvánnyal várta az érdeklődőket.

Az előadáson a rendőrök hangsúlyozták, hogy a bejárati ajtók, garázs- vagy kertkapuk, amelyek nincsenek lezárva, egyenesen meghívást jelentenek az elkövetőknek. Ezért az ajtót és a kaput akkor is zárják be, ha otthon tartózkodnak. A régóta jól bevált vagyonvédelmi eszközök, a megfelelő állapotú kerítés és a nagytestű házőrző kutya jelenléte visszatartó erőt jelenthet a behatolni szándékozókkal szemben.

Előzetes időpont-egyeztetés nélkül érkező idegent senki ne engedjen be házába, lakásába! A szolgáltatók előre közlik, mikor olvassák le a mérőórákat, munkatársaik sorszámozott, arcképes igazolvánnyal rendelkeznek, egységes formaruhát viselnek.

Nyeremény, támogatás, visszatérítés ígéretével jelentkező ismeretlenek kérésére ne vegyék elő megtakarított pénzüket, ne adják meg személyes adataikat, bankszámlaszámukat, a számlához tartozó kártyájuk PIN-kódját!

Pénztárcájukra, mobiltelefonjukra is mindig vigyázzanak! Vásárlás, nézelődés közben ezeket még rövid időre se tegyék le polcra, vagy hagyják a bevásárlókosárban, kocsiban.

A programsorozat 2018. február 24-én Hortobágyon és február 28-án Hajdúnánáson folytatódik.

– police.hu –


Hajdú-Bihar - Egyéni tanácsadással is segítenek a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai, annak érdekében, hogy minél szélesebb körben ismertté váljanak a tulajdonosokat segítő, vagyonvédelmi, bűnmegelőzési információk. Egy debreceni asszony lakásában személyes tanácsadás keretében adott tájékoz...