VAGYONNYILATKOZATOK: Pártelnökök, frakcióvezetők

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője vagyonnyilatkozata szerint 2009-ben vett négy új szántót Hódmezővásárhelyen a meglévő egy mártélyi, két mindszenti és négy hódmezővásárhelyi földje mellé.

Továbbra is felerészben övé egy hódmezővásárhelyi 160 négyzetméteres lakóház. Autója nincs Lázárnak a vagyonnyilatkozata szerint, a nagy értékű ingóságok között festményeket, műtárgyakat, antik bútorokat tüntetett fel. Összesen 11 millió forint megtakarítása van, emellett bankban egymillió forintot tart, és más szerződés alapján fennálló pénzkövetelése 9 millió forint. Törlesztenie kell viszont egy 6 millió forintos bankhitelt, valamint 14 millió forint családi kölcsönt. Hódmezővásárhelyi polgármesterként havi bruttó 545 ezer forintot keres, valamint igazgatósági tag a Gozsai Mezőgazdasági Zrt-ben, amiért havi bruttó 82 ezer forintot kap. Földek bérbeadásából 2,5 millió forintot keres.

Harrach Péter a KDNP frakcióvezetője XIV. kerületi 76 négyzetméteres lakás, 300 négyszögöles budakeszi telek és egy kisnémedi erdő tulajdonosa. Nincsen sem autója, sem egyéb vagyontárgya és képviselői juttatása mellett nyugdíjat kap.

Az MSZP frakcióvezetője, Mesterházy Attila: jelenleg 8 millió forint készpénze van vagyonnyilatkozata szerint. Továbbra is kilenc kisebb-nagyobb ingatlant birtokolt, melyek többségét az 1990-es évek második felében vásárolta. Van egy 68 négyzetméteres, III. kerületi panellakása, két veszprémi garázsa, egy vízparti telke Alsóörsön, két rétje Balatonalmádiban, egy Alsóörsön, egy szántója Lovason, és némi gyepes-legelős-erdős területe Gerjen községben. Kocsija nincs, Honda motorja még mindig megvan. Nagy értékű ingóságként Herendi porcelánt és műszaki, szórakoztató számítástechnikai cikkeket nevezett meg.

Lendvai Ildikó, továbbra is egy 104 négyzetméteres társasházi lakás tulajdonosa Budapest V. kerületében, 1600 dollárja van takarékbetétben. Vagyontárgyai között a lakás berendezését és könyveket említ.

Az LMP frakcióvezetője és egyben pártelnöke, Schiffer András egy budapesti XIII. kerületi 85 négyzetméteres lakás tulajdonosa. A lakást 2004-ben vette, és még van 5,5 millió forint lakáshitele. 4,9 millió forinttal ugyanakkor tartoznak neki. Képviselői fizetésén kívül van jövedelme az 50 százalékban a tulajdonában álló ügyvédi irodából. Jelenleg szünetelteti foglalkozását, de havi 147 ezer forint bruttó jövedelmet felvesz, valamint évente osztalékot is kap, ennek összege a vagyonbevallás szerint 4,1 millió forint volt legutóbb. A bevallása alapján Schiffernek nincs autója és más vagyontárgya sem.

A Jobbik pártelnök-frakcióvezetőjének, Vona Gábornak a nyilatkozata szerint az egyetlen komolyabb vagyontárgya egy budapesti III. kerületi 65 négyzetméteres lakás 50 százalékos tulajdonrésze. A bevallásban emellett szerepel egy 2,5 millió forintos lakáshitel is. Vonának takarékbetétben 600 ezer forintja van, és a lakáshitel mellett ráadásul még 570 ezer forintnyi diákhitel tartozása is van. Gazdasági érdekeltségei között a Magyar Hírek Kft. nevű cég 50 százalékos tulajdonrészét tüntette fel, de az nem derül ki, hogy ebből származik-e jövedelme. A bevallása alapján Vonának nincs autója.

– Független Hírügynökség –