VAGYONNYILATKOZATOK – Képviselő kormánytagok

Orbán Viktor változatlanul felerészben tulajdonosa a fővárosban egy csaknem 200 négyzetméteres, XII. kerületi társasházi lakásnak.

Továbbra is a nevén van öt belterületi ingatlan a Fejér megyei Felcsúton, de valamennyit 50 évre ingyenes használatra átengedte a Felcsúti Utánpótlásért Alapítványnak. Nincs ugyanakkor a miniszterelnök nevén sem autó sem nagy értékű vagyontárgy. A 2009-es 580 ezer forint helyett már csak 517 ezer forint pénzintézeti számlakövetelése van, a tartozások között pedig változatlanul szerepel a 2002-ben feleségével közösen felvett 20 millió forint jelzáloghitel még meglévő része. Orbán Viktor pártelnökként havi bruttó 402 ezer forintot kap.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi államtitkár 2009-ben vásárolt egy 138 négyzetméteres budakeszi lakóházat, amelynek fele részben a tulajdonosa. Navracsics továbbra is tulajdonosa egy 2006-ban vásárolt Renault Clionak. A tavalyi évhez képest jelentősen – 1,1 millióról 12,5 millióra – nőtt a tartozása a miniszternek. Képviselői javadalmazásán kívül egyetemi docensként az ELTE-től havonta bruttó 338 ezer forintos jövedelmet vesz fel.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes továbbra is felerészben tulajdonosa egy 123 négyzetméteres II. kerületi lakásnak, valamint egy ugyancsak II. kerületi, 42 négyzetméteres lakásnak is. A KDNP elnökének továbbra is haszonélvezeti joga van egy 70 négyzetméteres balatonfenyvesi üdülőn, nincs ugyanakkor sem autója, sem nagy értékű vagyontárgya. Értékei között örökölt antik bútorokat említ a politikus. A vagyonbevallásban nem szerepel készpénz a tavalyi 1 millió 900 ezer forinttal szemben. A miniszterelnök-helyettes 2009-ben még felerészben adóstársa volt egy 4,6 millió forintos és 43 és fél ezer svájci frankos kölcsönnek, 2010-ben azonban már csak egy 4 milliós kölcsön fele az övé.

Varga Mihály miniszterelnöki államtitkár továbbra is felerészben tulajdonosa egy második kerületi 94 négyzetméteres lakóháznak, kilenced részben egy ugyancsak második kerületi 137 négyzetméteres lakóháznak, valamint egy 626 négyzetméteres karcagi telek felének. Vargának 1,35 millió forintos életbiztosítása, 2 millió forintot érő állampapírjai, illetve félmillió forint érő befektetési jegyei vannak. Vagyonnyilatkozata szerint 23 millió forintos jelzáloghitele van, és 3 millió forinttal tartozik egy magánszemélynek.

Matolcsy György gazdasági miniszternek továbbra is megvan a 150 négyzetméteres balatonakarattyai családi háza, a csopaki üdülője. Készpénze az év eleji 2,5 millióról 1 millióra csökkent és van 17 millió forintnyi pénzkövetelése is. Vagyonnyilatkozata alapján UniCredit banknál végzett tanácsadói munkájáért havi 400 ezer forintot kap, és 100 százalékos tulajdonosa a Magyar Gazdaságfejlesztési Intézetnek.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszternek egy Karcagi 105 négyzetméteres háza, egy 2000 négyzetméters telke gazdasági épületekkel, 5 karcagi szántója, illetve egy Budapest IX: kerületi 47 négyzetméteres lakása van. Ezen kívül a miniszter tulajdonosa egy 2007-es Toyota Corollának, illetve egy 6000 darabos könyvtárnak. Fazekasnak 1,5 millió forint megtakarítása van, karcagi polgármesterként pedig havi bruttó 521 ezer forintot keres.

Hende Csaba honvédelmi miniszternek egy 130 négyzetméteres szombathelyi háza és egy fővárosi 220 négyzetméteres lakóháza, valamint egy 2002-es Mitsubishi Carismája van. A tárcavezető ezen kívül 4,5 millió forint készpénzzel rendelkezik.

A kormánytagok közül Pintér Sándor belügy-, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás-, Martonyi János külügy- és Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterek nem országgyűlési képviselők. Nekik most nem kellett leadniuk vagyonnyilatkozatot.

– Független Hírügynökség –