VAGYONNYILATKOZATOK – Bajnai tartalékai is megcsappantak

Csökkentek a miniszterelnök megtakarításai, de tartozásaiból is sikerült lefaragnia. Bajnai Gordon továbbra is öt ingatlan és egy BMW tulajdonosa valamilyen hányadban – derül ki a kormányfő friss vagyonnyilatkozatából.

A tavaly áprilisi hivatalba lépése után leadott vagyonnyilatkozathoz képest majdnem 20 millió forinttal csökkent a miniszterelnök megtakarítása. Bajnai Gordonnak most 120 millió forintja van befektetési alapban. Bankszámláján is kevesebb lett a pénz, összesen több mint 14 millió forinttal. A forintszámláján a friss bevallás szerint valamivel több, mint 26 millió van, devizában pedig több mint 31 millió forintja van. A kormányfőnek 13 millió forinttal tartoznak magánszemélyek, ő pedig 39 milliót meghaladó összeggel tartozik. Igaz, a legutóbbi nyilatkozatához képest 12 milliót már visszafizetett.

A miniszterelnöknek továbbra is egy budapesti, XII. kerületi 271 négyzetméteres és egy szintén budapesti, XXII. kerületi 380 négyzetméteres lakóház, egy 1710 négyzetméteres tihanyi üdülőtelek, egy 1362 négyzetméteres etyeki kert és egy 190 négyzetméteres nemesnádudvari présház és pince van a tulajdonában. Bajnai Gordonnak ezen kívül egy 2006-os BMW-je, több nagy értékű bútora és festménye is van.

A miniszterelnök 5 százalékban részvényese egy gazdasági társaságnak. Havi fizetése bruttó 1.507.400 forint, amit vagyonnyilatkozata szerint a Miniszterelnöki Hivatal a Krízisalap számlájára utal át minden hónapban.