Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.08. 10:51

Fű alatt akarják módosítani a földtörvényt

<p>Nyíregyháza - A magyar termőföld az utolsó nemzeti vagyon, amelyet a magyar termelők kezében kell tartani. A magyar vidék és a vidéken élők teljes kiszolgáltatottságához vezet a földtörvény tervezett módosítása – vélik a fideszes szakértők.</p>

Várhatóan az új európai uniós támogatási rendszer, az SPS bevezetését fogja felhasználni zsarolásra a szocialista kormány ahhoz, hogy olyan módosításokkal fogadtassa el a földtörvényt, amelyek lehetővé teszik a termőföld tőkéscsoportok kezére játszását. Ebbéli aggodalmának adott hangot csütörtöki sajtótájékoztatón dr. Simon Miklós fideszes országgyűlési képviselő, a Kisgazda Polgári Egyesület megyei elnöke. Emlékeztetett: a napokban megjelent miniszteri rendelet tervezete igazolja a korábbi sejtelmeket, hogy bújtatott módon szeretné a kormány megváltoztatni a földtörvényt.

– A magyar vidék és a vidéken élők teljes kiszolgáltatottságához vezet az SPS támogatási rendszer bevezetése jelenlegi formában. A magyar föld az utolsó nemzeti vagyon legfontosabb része, hatalmas érték lesz, ha megnyílik az út a földvásárlásra a külföldiek előtt – emelte ki dr. Lenti István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tanácsnoka.

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!