Vadonatúj utakon juthatunk el az ebesi ipari parkhoz

Vadonatúj utakon juthatunk el az ebesi ipari parkhoz
© Fotó: hbmo.hu
Ebes – Az 1. és a 2. számú Ipartelepi út, valamint a Szoboszlói út közvetlen környezetében megvalósult a terület csapadékvíz elvezetése is. Az 1. számú Ipartelepi út fejlesztése során létrejött közel 485 méternyi szennyvízcsatorna-hálózat is – tudatta honlapján a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat.

Mint írják, a fejlesztést az „Ipari park megközelítését szolgáló utak kiépítése” című pályázat keretében elnyert, 490 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósította meg az önkormányzat.

A jövőbeni cél, hogy évről évre folyamatosan újabb betelepülő vállalkozások növeljék az ipari park kihasználtságát, illetve a munkaerőpiac által nyújtott, megfelelő szakképesítéssel rendelkező munkavállalók alkalmazásával bővítsék a foglalkoztatottak létszámát – tudatta a megyei önkormányzat.

Az ipari park szolgáltatásai a területen már meglévő és jövőbeni letelepedők mindenkori igényeihez igazodnak. Cél, hogy olyan üzemeltetési hátteret biztosítson az önkormányzat, mely révén a partnerek még költséghatékonyabbá és eredményesebbé tegyék üzleti tevékenységüket – részletezi a híradás. Az ipari park szolgáltatásai az Európai Unió által elvárt színvonalat foglalja magába, és felöleli a betelepüléssel, valamint a folyamatos napi működéssel kapcsolatos valamennyi területet

A projekt 2019 februárjában zárult, azóta használhatók az utak.