Vadonatúj tornatermet húznak fel az epreskerti iskolánál

Vadonatúj tornatermet húznak fel az epreskerti iskolánál
© Forrás: debreceni önkormányzat
Debrecen – Az Epreskerti Általános Iskola elhelyezését szolgáló Epreskert utca 80. alatti ingatlanon „B típusú” tornaterem megvalósítását tervezi a város. A bővítés az általános iskola igényein túl Epreskert városrész sportközpontjának szerepét is betöltené. A sportlétesítményt iskolai és diáksport-események, szabadidősport-események és más közösségi célú események lebonyolítására is használni lehet majd.

A tanítási időn túl a sportlétesítmény-épületrész alkalmas lesz NB I/B-s kosárlabda-mérkőzések lebonyolítására. Az általános iskolából fedett, fűtött téren keresztül – az akadálymentes közlekedés feltételeit biztosítva – közelíthető majd meg a tornaterem. A tervezett sportlétesítmény az általános iskola órarend szerinti tornaóráinak biztosít helyszínt. Játéktere két részre osztható, a legnagyobb szabad játéktér 26,00 m x 38,12 m (tiszta, pillérek közötti méret). A tornaterem bruttó alapterülete 1024,88 négyzetméter (a küzdőtér mérete).

A tervezett épület 2 bejárattal rendelkezik majd, mindkettő egyaránt akadálymentes közlekedést fog biztosítani a meglévő iskolaépületbe és a tervezett tornaterembe. A földszinten körülbelül 50 négyzetméter alapterületű konditerem is lesz, mely igény szerint összenyitható a tornaterem szertárával, melynek alapterülete körülbelül 90 négyzetméter.

ep1

A szerdai sajtótájékoztatón | Kiss Annamarie / debreceni önkormányzat

A tornateremben szabvány szerinti méretű kosárlabda- és a teniszpálya használható majd, míg a mobil lelátót behúzva ugyancsak szabványos, de csökkentett méretű kézilabdapálya alakítható ki benne.

Az orvosi doppingvizsgálat és az elsősegélynyújtás céljaira egy helyiség szolgál. A tervezett tornaterem összesen 4 öltözőblokkal rendelkezik, melyek egyenként 16 fő befogadására lesznek alkalmasak. Az öltözők összes férőhelye 64 fő, ami kiegészül egy 2 személy számára használható, teljesen akadálymentesített öltözővel. Minden öltözőegység 3 zuhanyzóval fog rendelkezni. Megközelítésük a folyosóról történik, előtéren keresztül, amihez 1 WC-helyiség is kapcsolódni fog.

A mindennapok magas szintű feladatellátásához sporteszközökre is szükség van, ezeket a fenntartó Debreceni Tankerületi Központ biztosítja egy több mint 10 millió forintos beszerzéssel.

ep-2

Forrás: debreceni önkormányzat

A beruházást külön pályázati konstrukció keretében, TAO látvány-csapatsport támogatásból a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége támogatja. A tervezett beruházás költsége összesen bruttó 904 millió Ft, a pályázat támogatási intenzitása körülbelül 70%-os, az önrész bruttó 304 millió Ft.

A kivitelezés az előzetes elképzelések szerint 2018 második félévében, 2019 első negyedévében indul, s összesen 8 hónapot vesz igénybe.

– debreceni önkormányzat –