Helyi közélet

2013.03.25. 12:31

Hajdúböszörményben 2013-ban is folytatódik a startmunka-program

Hajdúböszörmény - A program Hajdúböszörmény, valamint külterületei, Bodaszőlő, Pród és Hajdúvid lakosságának a foglalkoztatási gondján jelentősen javít.

Hajdúböszörmény - A program Hajdúböszörmény, valamint külterületei, Bodaszőlő, Pród és Hajdúvid lakosságának a foglalkoztatási gondján jelentősen javít.A város önkormányzata ismét elnyerte a kistérségi startmunka- mintaprogramban való részvételt, az idei tevékenységet a tavaly beszerzett eszközökre, beruházásokra építve továbbfejlesztik - tájékoztatott Kiss Attila polgármester.

- A 2013-ban elnyert összes program több, mint egymilliárd forint értékű, amelyen belül a beruházási eszközköltségek, a várost gyarapítva, közel 160 millió forint értékűek. Tizenegy projektben, összesen 975 álláskereső, valamint foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosult, illetve megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatására nyílik lehetőség - közölte a városvezető.

Új fűtőberendezés

A hajdúböszörményi startmunka-program keretében 12, 8 millió forintot nyertek fűtéskorszerűsítésre a bio- és megújuló energiafelhasználás program keretében. Az új biomassza kazánok az elavult, kevésbé üzembiztos, rossz hatásfokúakat váltják fel. Az újonnan beszerzendő fűtőberendezés biomasszával, faaprítékkal fog működni, a bodaszőlői Zeleméry László Általános Iskolát és a Hajdúböszörményi Hivatásos Katasztrófavédelmi Őrsöt fűti majd. A 100 százalékos állami támogatás 2 biomassza kazán, 1 faaprító gép, a munkavégzéshez szükséges eszközök és szerszámok beszerzését, valamint két dolgozó egy éves foglalkoztatását biztosítja. A közfoglalkoztatottak a fűtőanyag előkészítésében működnek közre, illetve kezelik majd a kazánt, melynek fűtőanyagát a város területén elvégzett gallyazásból összegyűjtött apríték biztosítja. A beruházásnak április 30-ig kell elkészülnie, azaz a következő fűtési szezontól lehet majd a gazdaságos fűtési módra áttérni - tette hozzá Fórizs László alpolgármester.

 HBN


Induló projektek a résztvevők számával:

  • Betonelemgyártás a városi intézmények, közterületek, vízátereszek, járdák, térkő és betonelem igényére (20 fő), mezőgazdasági növénytermesztés (70), egyéb értékteremtő munka(120+85)
  • Bio és megújuló közfoglalkoztatási programelem, amely keretében az önkormányzat az intézmények fűtési energia költségeit igyekszik csökkenteni, a gallyazási hulladékok aprítékká történő feldolgozásával, illetve a homokos talajokon történő energianövények telepítésével (30). Belvízelvezető rendszerek rendbetétele (200), illegális hulladéklerakó helyek felszámolása (110), közúthálózat javítása (230), mezőgazdasági utak rendbetétele (100), kazánprogram (2), biztonságos adatkezelés és ellenőrzött iratmegsemmisítés (8).
  • A mezőgazdasági projektben 47 növénytermesztő szakmunkás képzése valósul meg, a megtermesztett zöldségek, növények az intézményi konyhákra kerülnek.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában