Vadonatúj strand születne

Így nézne ki az újjáépített nagyerdei strand (a képen látható épület csak illusztráció, nem része a strandberuházásnak)
Így nézne ki az újjáépített nagyerdei strand (a képen látható épület csak illusztráció, nem része a strandberuházásnak) - © Fotó: magánarchívum
Debrecen – Lebontani nem elég, a földalatti részeket is muszáj újjáépíteni a nagyerdei fürdőben.

Aki járt mostanában a nagyerdei strandon az azt tapasztalhatta, hogy megállt az idő. A színvonal a 80-as éveket idézi. Sok szürke betonfelület, évtizedek óta lényegében változatlan medencék, a kabinsorok és a főépület pedig az igazi retro kategóriába tartoznak. A vendégek száma elsősorban az előbb vázoltak miatt nem verdesi az egeket. Sok debreceni inkább Hajdúszoboszlóra jár fürödni, ahol az elmúlt 30 évben folyamatos volt a fejlesztés. A Nagyerdő parkerdei részre már megújult, most a strandon lenne a sor.

Gépek

A létesítményt működtető Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója szerint a strand műszaki állapota sajnos még annál sokkal rosszabb, mint amit a vendég lát.

Mint Fazekas Lajos elmondta: a működtetéshez szükséges gépek elöregedtek, tönkrementek. A hullámkeltő berendezés főbb darabjai például 1932-ben készültek, amelyeket az 1950-es évek elején Budapestről leselejtezett eszközökkel újítottak fel. Az egyik nagy termálmedence teste annyira meg van repedve, hogy ha nem figyelnének rá, a víz elfolyna belőle.

HBN-OCs

A teljes írás a Naplóban lesz olvasható.