Vadonatúj ipari park épül Biharkeresztesen, három cég már be is jelentkezett

A terület egyik nagy előnye a fekvése
A terület egyik nagy előnye a fekvése - © Fotó: Derencsényi István
Biharkeresztes – A megyei területfejlesztési operatív program lehetőséget ad az önkormányzatoknak ipari parkok építésére, amivel sok helyen élni akarnak. Ám kevés olyan település van, ahol már a betelepülni szándékozók kilétét is ismerik. Biharkeresztes polgármestere erről számolt be lapunknak.

Barabás Ferenc elmondta, a rendszerváltást követő években munkahelyek százai szűntek meg a településen, így manapság sok embert, közel 400-at, csak közmunkásként tudnak foglalkoztatni. Ugyanakkor az olcsó munkaerő és a határ menti fekvésük miatt várható volt, hogy a befektetők figyelmét előbb-utóbb felkeltik. Ezért évek óta tervezik egy a ipari park létrehozását, melyre most az újabb uniós fejlesztési ciklus lehetőséget teremtett.

Mintegy 400 millió forintos forrásból szeretnék kialakítani a könnyen elérhető, 8 hektáros, közművekkel teljesen ellátott ipari parkjukat, közvetlenül a 42-es főút várost elkerülő szakasza mellett. Tervüket nagyban segítheti, hogy a terület felére már meg is vannak a jelentkezők, három vállalkozás jelezte betelepülési szándékát. Egy építőipari termékeket előállító céggel és egy tejfeldolgozóval ezt írásban is rögzítették. Rajtuk kívül egy nagybani piacnak is helyet adna a park, amely ezzel mezőgazdasági termékek nagykereskedelmét tenné lehetővé, javítva a város vonzáskörzetében tevékenykedő őstermelők értékesítési lehetőségeit.

HBN-ÉP
hirdetés