Sport

2015.06.24. 11:26

Miért kell a szurkolói kártya a Loki-Fradira?

Debrecen - A bírósági ügyek helyett a csapatra és a futballra koncentrálnak a Lokinál.

Debrecen - A bírósági ügyek helyett a csapatra és a futballra koncentrálnak a Lokinál.

A DVSC-TEVA labdarúgócsapata csütörtökön 17 órakor a Ferencváros ellen játssza az első nyári felkészülési mérkőzését. A Nagyerdei Stadionban megrendezendő találkozó megtekintéséhez szurkolói kártya szükséges, ami miatt sokan nemtetszésüket fejezték ki a debreceni klub felé.

A döntésről Róka Géza nyilatkozott az egyesület honlapján.

– A tavaszi szezonban szerzett tapasztalataink alapján döntött úgy a DVSC, hogy kártyahasználat mellett rendezzük meg a Ferencváros elleni, csütörtöki felkészülési mérkőzést – indokolta a döntést Róka Géza klubigazgató. – A szezon közben a Dinamo Bucuresti ellen játszottunk edzőmeccset, álláspontunk szerint a vonatkozó jogszabályok maradéktalan betartásával. A rendőrség államigazgatási hatáskörében eljárva mégis egymillió forintos bírságot szabott ki ránk, mert nem tettük kötelezővé a szurkolói kártyát ezen a találkozón, a határozatot természetesen vitatjuk, a bíróságon keressük az igazunkat. Időközben a DVTK elleni hazai bajnoki mérkőzésünk után újabb bírságot kaptunk azért, mert a meccs napján nyitva tartottuk a vendégpénztárat, ez az ügy is a bíróság előtt van. A klubvezetés úgy látja: ebben az időszakban inkább a csapat menedzselésére, a futballra koncentrálunk, s nem a bírósági ügyek számát szaporítjuk. Kérjük a szurkolókat, fogadják megértéssel, hogy ezt az edzőmeccset a kártyák használatával tudjuk megrendezni – fogalmazott a sportvezető.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!