Vadmegfigyelő kamerát lopott, de pechére az felvette

Vadmegfigyelő kamerát lopott, de pechére az felvette
Hortobágy – A hortobágyi körzeti megbízottnál tett feljelentést egy férfi 2014. január 14-én arról, hogy három nappal korábban ismeretlen személy eltulajdonította az erdőben felszerelt vadkamerát.

A férfi elmondta a rendőrnek, hogy a berendezés mozgásra felvételt készít, amelyet továbbít egy másik készülékre és 2014. január 11-én érkezett hozzá egy felvétel, amelyen ismeretlen személyek láthatóak.

A beszerzett adatoknak köszönhetően a körzeti megbízott látókörébe került egy egyeki fiatal. A fiúnál tartott házkutatás során hazaérkezett testvére, aki a rendőröknek elismerte, hogy ő lopta el a vadkamerát, amelyet már eladott egy nagyiváni férfinak.

A rendőrök a vásárlónál megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított berendezést, amelyet C. Csaba úgy vett meg I. F-től, hogy tudomása volt arról, hogy a készüléket a férfi az erdőből lopta el.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság a 23 éves férfi ellen lopás vétség, míg a 27 éves vásárló ellen orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –