Vádindítvány a kiskunlacházi gyilkos ügyében

Vádindítvány a kiskunlacházi gyilkos ügyében
Nem csak ölt, erőszakolt is a gyanúsított a rendőrség szerint.

Lezárta a nyomozást és vádindítványt nyújtott be a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Pest Megyei Főügyészséghez a kiskunlacházi gyilkosság ügyében. A Pest megyei nagyközségben majdnem másfél éve ölt meg egy 14 éves kislányt a gyanú szerint egy környékbeli fiatalember. A vádindítványból kiderül: a rendőrök azzal is gyanúsítják, hogy megerőszakolta a lányt.

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy kedden vádindítványt nyújtottak be a Pest Megyei Főügyészséghez a kiskunlacházi ügyben. A 2009 nyarán elfogott férfit aljas indokból elkövetett emberöléssel és erőszakos közösüléssel gyanúsítják.

A 14 éves lányt 2008. november 23-ára virradóra gyilkolták meg Kiskunlacházán, holttestét egy erdős területen találták meg. A rendőrök már akkor feltételezték, hogy a lány ismerte támadóját, hiszen bement vele az erdőbe és még egy cigarettát is elszívott. A helyszínen számos DNS-mintát rögzítettek a nyomozók: találtak ondómaradványokat, fanszőrzetet és cigarettacsikket. A bizonyítékok arra utaltak, hogy a lányt egyetlen ember támadta és gyilkolta meg.

A feltételezett tettest – egy környékbeli, 25 éves fiatalembert – végül 2009 nyarán, DNS-vizsgálat alapján találták meg. A helyszínen talált fanszőrzet alapján egy ideje akkor már sejtették a nyomozók, hogy vöröses hajú férfi lehet a tettes. 2009 első felében tanúként hallgatták meg a férfit, aki önként adott DNS-mintát. A nála tartott házkutatás közben a rendőrök megtalálták a meggyilkolt lány több személyes holmiját, a férfi porszívójának porzsákjában elrejtve például táskáját, mobiltelefonját és nyakláncát. Vallomást tett, de azokat később visszavonta.