Vádemelési javaslattal zárták le az ügyet

Megrongálták a gyalogátkelőhelyet
Megrongálták a gyalogátkelőhelyet - © Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
Debrecen – Egy ideiglenes gyalogátkelőhelyet rongáltak meg a fiatalok Debrecenben, akik ellen vádemelést javasolnak a rendőrök.


A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2013. október 15-én 0 óra 31 perckor egy helyi lakostól érkezett telefonon bejelentés arról, hogy Debrecenben, a Kartács utcán három fiú hangosan ordítozik és az épülő 2-es villamos sínpályájánál ideiglenesen felállított, fából készült gyalogátkelőhelyet megrongálták.

A helyszínre érkező járőrök a közelben elfogták és a kapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 18 éves H. Dávidot és a 19 éves M. Gergőt, akiket a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki. Harmadik társuk elmenekült, azonban aznap délután a 20 éves L. Balázs önként bement a városi rendőrkapitányságra, ahol őt is gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

A két nagydobosi és a debreceni lakossal szemben garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szakértő bevonásával – folytatott nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –