Vádemelési javaslat verekedés miatt

Egy vendéglátóhelyen szólalkoztak össze a vádlottak
Egy vendéglátóhelyen szólalkoztak össze a vádlottak - © Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
Hajdú-Bihar – A rendőrök vádemelést javasolnak három újlétai és három létavértesi lakos ellen, akik egy vendéglátóhelyen szólalkoztak össze.


A nyomozás adatai alapján 2013. július 31-én éjszaka, Létavértesen a Sziget utcában található vendéglőben szórakozott két társaság, amikor vita alakult ki közöttük. A szóváltást később az utcán folytatták, amely végül verekedéssé fajult.

Az esetről értesítették a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét. A bejelentést követően a rendőrök azonnal a kocsmához indultak, ahol először az újlétai verekedőket fogták el, majd röviddel azután a másik társaság tagjait is, akik időközben elmenekültek a helyszínről. A járőrök a garázdákat előállították a kapitányságra, ahol a nyomozók a 21 éves Sz. Zsoltot, a 23 éves S. Richárdot és a 25 éves Sz. Bélát, valamint a 27 éves Sz. Jánost, a 31 éves R. Józsefet és a 44 éves M. Józsefet gyanúsítottként hallgatták ki.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a hat terhelttel szemben garázdaság bűntett, továbbá R. József vonatkozásában súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –