Sport

2016.05.09. 15:25

Debrecenben rendezték a MEFOB floorball döntőjét

Debrecen - Ötödik helyen végzett a Debreceni Egyetem csapata a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság floorball döntőjében.

Debrecen - Ötödik helyen végzett a Debreceni Egyetem csapata a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság floorball döntőjében.

Innebandy, unihockey vagy floorball – a világ országaiban más-más néven vált ismertté és egyre népszerűbbé a jégkoronghoz hasonló labdajáték. Európa- és világbajnokságot is rendeznek belőle, miközben Magyarországon diákolimpiai sportág, illetve a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságnak is része. Az idei MEFOB-döntőbe kilenc intézmény jutott be, a végső összecsapást a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában rendezték szombaton és vasárnap.

- Ez már a második MEFOB-döntő, amit itt rendezünk a novemberben átadott Oktatóközpontban, és eközben Debrecenben, egy másik helyszínen zajlik a kosárlabda négyes döntő. Igyekszünk a jövőben is minél több nagyszabású egyetemi, főiskolai sporteseménynek otthont adni, hiszen az infrastrukturális feltételek adottak a Debreceni Egyetemen – mondta a megnyitó ünnepségen Bács Zoltán kancellár, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség alelnöke.

A Debreceni Egyetem floorballosai a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem csapata ellen egy 3:1-es vereséggel kezdtek, utána viszont kiütéses, 12:1 arányú győzelmet arattak a Testnevelési Egyetem együttese fölött. A harmadik ellenféltől, az Óbudai Egyetemtől is kikaptak, majd negyedik meccsükön 5:0-ra legyőzték az ELTE alakulatát. Mindezek után az ötödik helyért játszhattak a Szegedi Tudományegyetemmel. A találkozó 2-2-es döntetlennel ért véget, a büntetők döntöttek 3:2 arányban a debreceni egyetemisták javára.

A MEFOB floorball döntőjét az Óbudai Egyetem alakulata nyerte meg, a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem előtt. Az érmeket Jávor András, a Debreceni Egyetem általános rektorhelyettese és Székely Mózes, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkára adta át a vasárnapi záróünnepségen. A legjobb kapus a debreceni Héjja Gábor lett, ezzel bekerült az All Star csapatba.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!