Vádemelési javaslat a hódmezővásárhelyen lövöldöző élettárs ellen

Lezárta a nyomozást és vádemelési javaslatot tett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ellen a férfi ellen, aki márciusban megtámadta volt élettársát, majd fegyvert fogott rá és megpróbálta lelőni.

A fegyver azonban nem sült el. A férfi őrizetben van, ellene emberölési kísérlet és fegyverrel visszaélés miatt indult eljárás – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 40 éves férfi március 16-án a délután Hódmezővásárhelyen, az Ormos Ede utcában támadta meg volt élettársát. Elővett egy pisztolyt, azt a nőre fogta, és közvetlen közelről megpróbált rálőni. A fegyver azonban nem sült el. Ekkor ismét próbálkozott, de a fegyver újból besült. Később kiderült, a pisztoly a szakszerűtlen átalakítás és egy hibás alkatrész miatt nem működött. Amikor a férfi rájött, hogy a fegyverrel nem tudja megölni a nőt, a földre lökte és fojtogatni kezdte.

A fegyver lőfegyvernek minősül

Az esetnek két szemtanúja is volt, akik az asszony segítéségére siettek.A férfi ekkor elmenekült a helyszínről, de néhány perccel később a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság járőrei a Tűzoltóság közelében felismerték és elfogták.

A nyomozás során az igazságügyi fegyverszakértő megállapította, hogy az a fegyver, amivel a férfi a nőre támadt, lőfegyvernek és lőszernek minősül, amihez engedély szükséges. Ezért az ügyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérlete, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt miatt javasol vádemelést az ügyészségnek.

– Független Hírügynökség –