Vádemelés garázdaság miatt

Debrecen – A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki korábbi büntetéséből szabadulva még aznap újabb bűncselekményt követett el – áll a Hajdú-Bihar Megyei Fõügyészség közleményében.

A híradás szerint a vádlottat korábban börtönbüntetésre ítélték, amelyből 2018. június 16. napján került feltételes szabadságra.

A férfi a balmazújvárosi lakóhelyére utazott, ezalatt szeszesitalt fogyasztott. A településre érve italozását egy korábban megismert szórakozóhelyen kívánta folytatni. A presszó azonban már nem működött, helyén egy más tevékenységgel foglalkozó vállalkozás üzemelt – áll az ügyészségi tájékoztatásban.

Az ittas állapotú vádlott 16 óra körül ért a helyszínre, ahol a vállalkozás üzemeltetői éppen családi rendezvényt tartottak. Amikor az üzemeltető felesége a bejárati kaput kinyitotta, a vádlott megkísérelt bemenni az udvarra. Ekkor közölték vele, hogy a szórakozóhely már nem üzemel, így szeszesitallal sem tudják kiszolgálni – adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Fõügyészség. A közlemény szerint ekkor a férfi szidalmazni kezdte az üzemeltetőt és feleségét, majd támadólag lépett fel velük szemben. A feleséget meglökte és ököllel a férj irányába ütött, de nem találta el. Ezt követően dulakodás alakult ki a vádlott és a férj között, ami úgy ért véget, hogy a vádlott a földre esett, az üzemeltető pedig értesítette a rendőrséget. A vádlott a kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásával garázdaság vétségét követte el – derül ki a közlésből.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a többszörös visszaeső, tettét beismerő vádlottal szemben garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában elzárás büntetés kiszabását indítványozta.