Vádemelés a piaci balhé ügyében

Vádemelés a piaci balhé ügyében
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen – A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki egy bérelt asztal miatti konfliktusból fakadóan egy zöldséges ládával megütötte a sértettet – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

Mint az az ügyészségi híradásból kiderül, a vádlott és a sértett is asztalt bérelt a Debreceni Nagypiac területén.

2018. június 15-én 11.00 óra körüli időben a szomszédos asztalok kapcsán a vádlott és a sértett között vita alakult ki, mivel a vádlott elfoglalta a sértett által bérelt asztal egy részét úgy, hogy arra a saját áruit pakolta ki – írják.

A sértett ezt szóvá tette, közöttük vita alakult ki, majd az ingerült vádlott a sértett mögött haladva a kezében lévő üres műanyag zöldséges ládát felemelve a sértett felé fordult és egyszer erőteljesen megütötte az asszony arcát – áll a közleményben.

A vádlott bántalmazása következtében a sértettnek 8 napon belül gyógyuló zúzódásos és hámhorzsolásos sérülései keletkeztek, azonban tekintettel a használt eszközre, az erőbehatás nagyságára, a vádlott szándéka súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban az iratok tartalma alapján büntetővégzés meghozatala keretében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.