Vádemelés a Kennedy-merénylet helyszínén vetkõzõ énekesnõ ellen

Vádemelés a Kennedy-merénylet helyszínén vetkõzõ énekesnõ ellen
Vádat emeltek Erykah Badu amerikai énekesnő ellen Texasban – közölte szombaton a BBC.

Az új-soul egyik legfontosabb előadójának tartott 39 éves énekesnő elleni vád szerint erkölcstelenül viselkedett, mert járókelők között vetkőzött le a nyílt utcán.

Az énekesnő legújabb, Window Seat című klipje március 13-i forgatásán vetkőzött Dallasban, nem is akárhol. A videó a Dealey Plaza mellett készült, vagyis ott, ahol 1963 novemberében lelőtték John F. Kennedy elnököt. A klip végén Badu ráadásul imitálja, mintha fejbe lőtték volna a hely szellemének megfelelően.

Nézze meg a videót ide kattintva!

A felvételt sokan fogadták heves ellenérzésekkel, miután megjelent az interneten. És nem csak a meztelenkedés, hanem a fejlövés eljátszása miatt. Sokan azt állították, hogy kegyeletsértést követett el az énekesnő, aki egyelőre nem kommentálta a vádemelést.

Badu Dallasban született. A városi rendőrség egyik tisztje azt mondta, hogy az ország minden részéből kaptak telefonokat a videoklip megjelenése után, és rengetegen fejezték ki az aggodalmukat. Warren Mitchell rendőrtiszt csak annyit közölt, hogy nyilvános helyen, felnőttekre és gyerekekre tekintet nélkül vetkőzött az énekesnő, ezért a hatóságok a vádemelést jogosnak tartják. Badu egyébként 500 dolláros pénzbüntetést kaphat, ha bűnösnek találják.

– Független Hírügynökség –