Vádemelés a földesi pénzintézet rablójával szemben

A nyomozók a Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett munkatársainak közreműködésével 2013. szeptember 4-én este, otthonában elfogták az 52 éves férfit
A nyomozók a Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett munkatársainak közreműködésével 2013. szeptember 4-én este, otthonában elfogták az 52 éves férfit
Földes – A rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a férfival szemben, aki 2013 júliusában Földesen kirabolta a pénzintézetet.

A nyomozás adatai szerint 2013. július 25-én 14 óra 30 perc körüli időben egy férfi bement a Földes központjában található egyik pénzintézetbe és az ott tartózkodó alkalmazottat a kezében tartott fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegette, majd az így megszerzett készpénzzel, egy nagy testű robogóval elmenekült a helyszínről.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon létrehozott nyomozócsoport adatgyűjtést, tanúkutatást hajtott végre. A beszerzett információknak köszönhetően a rendőrök látókörébe került egy berettyóújfalui lakos, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.

A nyomozók a Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett munkatársainak közreműködésével 2013. szeptember 4-én este, otthonában elfogták az 52 éves férfit.

B. Zoltánt a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság 2013. szeptember 6-án elrendelt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte a rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal 2014. február 20-án továbbította az illetékes járási ügyészségre.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –