Vádat emeltek egy idős debreceni férfi kifosztása miatt

Akt.:
Vádat emeltek egy idős debreceni férfi kifosztása miatt
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen – A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki gondozóként mutatkozott be a sértettnek, majd miután az idős férfi beengedte, készpénzt lopott tőle – közölte a megyei főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2018. augusztus 1-jén 14 óra körüli időpontban lett figyelmes a sértettre egy debreceni ingatlan udvarán. Az idős sértett nehézkesen és lassan mozgott. Ekkor a vádlott a nyitott kapun át bement a ház bejáratáig. Az ajtóban találkozott össze a sértettel, akinek előadta, hogy takarítást és ebédkiszállítást vállal, ezért át kell néznie a lakást, látnia kell, hogy a sértett milyen körülmények között él. A sértett beengedte, a vádlott ezután minden helyiségbe bement, szétnézett, hogy milyen értéktárgyat lophatna el – olvasható a közleményben.

Miután végigjárta a házat, a vádlott odament a konyhában tartózkodó sértetthez és közölte vele, hogy visszamegy a nappaliba, ahová ekkor már a sértett nem ment utána. A debreceni férfi a nappali szekrényen lévő, cukorkás papírba rejtett 60 ezer forintot elvette, majd távozott a helyszínről – folytatódik a vádirat.

A vádlott által az idős koránál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes sértettnek okozott kár nem térült meg.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a többszörös visszaeső vádlott ellen kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban fegyház büntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt.

– Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség –