Vádat emeltek az elhagyatott tanyán történt lopások ügyében

Debrecen – A Debreceni Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy lakatlan tanyaépületből és az udvarról rendszeresen nagy értékű mezőgazdasági eszközöket és más műszaki cikkeket lopott.

A vádirat szerint a vádlott 2018. május 18-án, július 14-én, illetve szeptember 5-e és november 23-a közötti időpontban egy ismerősétől kölcsönkért lovasfogattal rendszeresen megjelent egy Debrecen közeli elhagyatott, kerítés nélküli tanyánál.

A férfi első alkalommal mezőgazdasági tevékenység végzéséhez szükséges, traktorhoz csatlakoztatható eszközöket, permetezőt, illetve szerszámos dobozt pakolt fel a lovasfogatra. Majd 2018. július 14-én a tanya udvaráról egy MTZ önindítót, illetve egy MTZ adagolót vitt el, míg harmadik alkalommal a nyitott gazdasági épületből több nagy vascsövet, terménydarálót, egy kétszáz literes bojlert, kerékpárt, illetve segédmotorkerékpárt, valamint egy kompresszort és egy betonkeverőt pakolt fel és szállított el a lovaskocsival – írja közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség, majd hozzáteszi, a vádlott az ellopott mezőgazdasági eszközöket és egyéb tárgyakat rendszeresen ismeretlen személyeknek értékesítette.

A debreceni férfi által a sértettnek okozott kár közel 1.200.000 forint, amelyből csupán 65.000 forint térült meg lefoglalással és a sértettnek történő kiadással.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség nagyobb értékre, folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlott vonatkozásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.